04-11
02-11-2014: Vosseveld 2 - FC Winterswijk 7 (zon)
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

FCW 7 door wilskracht morele winnaar na felle derby

In het rijtje van de derby’s Manchester City - Manchester United, FC Den Bosch - FC Oss, Go Ahead Eagles - Heracles en Longa '30 - Grol mag de ontmoeting tussen Vosseveld 2 en FC Winterswijk 7 dit weekend absoluut niet ontbreken. Sterker nog; de in grote getalen aanwezige getuigen van het duel op deze opnieuw zonnige zondagmorgen zullen beamen dat ze niet veel vaker een wedstrijd zullen zien waarin zoveel gebeurt. Zes goals, vijf kaarten en twee penalty’s. Maar of het allemaal even goed was, is een ander verhaal.

Een derby, op welk niveau ook, voegt altijd een extra ingrediënt toe aan het potje voetbal. Dat was vandaag niet anders. Al tijdens de warming-up was dit te merken en vanaf het begin van het duel werd er een fysieke strijd uitgevochten op het hoofdveld van complex Het Joosthuis. De eerste die over de scheef ging was een verdediger van Vosseveld. Marc Toebes werd de doorgang belet en de arbiter, die helaas erg inconsequent floot, legde de bal logischerwijs op de stip. Toebes wil ook dit seizoen graag doelpunten maken en legde daarom zelf aan vanaf elf meter: 0-1.
Daarna werd het duel feller, harder en soms ook te hard. De scheidsrechter trad op en hield zijn kaarten niet op zak. FC Winterswijk moest tien minuten met tien man verder na opmerkingen richting de scheidsrechter en in die periode scoorde de Vossen tweemaal, waarvan een keer uit een penalty. In de rust al gaf de arbiter overigens aan dat hij de overtreding die daaraan vooraf ging niet goed beoordeelde.

De harde wedstrijd kreeg na rust een vervolg. Beide ploegen ontvingen in totaal nog twee maal geel en daardoor zaten liefst vijf spelers een tijdstraf van tien minuten uit. Toen Vosseveld de 3-1 scoorde uit een vrije trap leek het duel gespeeld, maar FC Winterswijk 7 liet zich niet kennen. Met een enorm offensief trok het team van V/d Vlekkert ten strijde. De energie en wilskracht die daar vanaf spatte, was mooi om te zien en de ploeg verdient daarvoor een groot compliment. De bezoekers kregen dan ook loon naar werken. Doorzetten van Toebes zorgde ervoor dat Robert B. de bal van dichtbij hard tegen het net kon schieten: 3-2. De aansluitingstreffer!
Vosseveld bleef in de counter gevaarlijk via onder meer de behendige linksbuiten Luuk, maar de paal en de benen van invaller Roy stonden een vierde treffer in de weg. De Vossenjacht werd vervolgd. FC Winterswijk kreeg wel wat kansen, maar groot was het gevaar niet. Tot enkele minuten voor tijd Robert M. een bal afvuurde op doelman Dion. De bal zou eigenlijk als ingooi eindigen, maar een verdediger van Vosseveld veranderde de bal van richting, waardoor de bal in het doel verdween: 3-3.

Gezien de gedrevenheid van het 7e absoluut een terechte treffer. Vosseveld zal het met deze conclusie niet eens zijn, zij verzuimden het duel met al hun ervarenheid simpelweg op slot te gooien. De gastheren zochten de kleedkamers daarom op met een slecht gevoel, terwijl aan Winterswijkse zijde sprake was van een toch wel euforisch gevoel. Morele winst was behaald!

Volgende week opnieuw een mooi affiche. In de competitie waarbij de nummer vijf op drie verliespunten staat van de koploper, ontmoeten FC Winterswijk 7 en 8 elkaar. Beide doen ze bovenin mee, dus het belooft een interessant potje te worden op het hoofdveld van Jaspers. Biz gitmek orada icin! (We gaan er voor!)

Deel dit bericht