05-11
02-11-2019: FC Winterswijk 4 - Rigtersbleek 3
5712

Nog niet sprankelend, wel drie punten

De Jonge Helden zijn de maand november goed gestart. Tegen de nummer laatst boekten ze afgelopen zaterdag op Sportpark Jaspers een 7-3 overwinning. Ik vroeg na afloop aan coach De Smidt of hij tevreden was. “Tevreden, tevreden… Over het resultaat ben ik tevreden ja. Van het vertoonde spel heb ik nou niet echt een stijve gekregen. Om het maar eens even plat uit te drukken. Daar zie ik zeker nog wel wat verbeterpunten.” Hij doelde ongetwijfeld op de drie tegentreffers. Verdedigend liet men daar inderdaad wel wat steken vallen. De Smidt vervolgde: “Okee, we schieten er zeven binnen. Maar tegen zo’n ploeg moeten de dubbele cijfers worden gehaald. Zonder pardon. Nu laten we ze bij 5-1 in leven. In plaats van het karwei af te maken. Komen die gasten toch weer terug tot 5-3. Dat mag niet.” Hij had wel gelijk. In ieder geval ging het beter dan vorige week. Maar daar was de tegenstander dan ook naar. Trouwens, de hele maand november treffen De Jonge Helden clubs uit ‘het rechter rijtje’. Kunnen ze mooi laten zien dat ze nog lang niet aan hun plafond zitten.

Deze keer was het niet na een paar minuten al raak. Daar hebben ze bijna patent op. Pas na ruim tien minuten volgden de eerste mogelijkheden. Rutger Weekhout kopte naast. Vervolgens belandde een schot van Bart de Jong op het dak van het doel. Rigtersbleek kon in die fase niet veel meer doen dan tegenhouden. Het was FC Winterswijk dat de wedstrijd dicteerde. Alhoewel niet overtuigend. Op het halve uur brak Wessel Lammers na een mooie aanval de ban: 1-0. Maar even later stond het uit het niets opeens gelijk: 1-1. Slap verdedigen was de oorzaak. En bijna was ook nog de 1-2 gevallen. Gelukkig deed de van Zaterdag 2 (aka The Angels) geleende doelman Tijmen Kobes dat wat hij moest doen. ‘De frikandel’ had overigens bij alle tegentreffers geen schuld. Met nog een paar heerlijke saves zorgde hij ervoor dat het maar bij drie bleef. Daniël van Rienen en wederom Wessel (2x) tekenden voor een veilige 4-1 ruststand.

In de tweede helft ging het eerst nog wel redelijk. Wessel zorgde al gauw voor 5-1. Zijn vierde!!!! Daarna liet men het gas los. Onbegrijpelijk. Wedstrijd gespeeld, zullen ze hebben gedacht. De bezoekers uit Enschede dachten daar duidelijk anders over. In plaats van de handdoek te werpen, schakelden ze een paar tandjes bij. En met resultaat. Met een fraaie steekpass werd de rood-wit gestreepte spits oog in oog met ‘de frikandel’ gezet. Hij faalde niet: 5-2. Dit in tegenstelling tot Sebastiaan de Vries en Wessel. Bij hen sloeg de twijfel toe, toen ze alleen op de keeper afstormden. Het gaf Rigtersbleek nog meer hoop. De jonge jongens voelden dat er meer in zat. Ze bleven doorgaan. En ook nu weer werd hun inzet beloond: 5-3. En eerlijk is eerlijk, weer zag het er verdedigend niet best uit. Tenenkrommend. Op tijd vonden De Jonge Helden het gaspedaal terug. Daniël en Sebastiaan bepaalden de eindstand op 7-3.

Net als voor Wessel was het ook voor Daniël een mooie middag. Hij behoort namelijk niet altijd tot de basiself van coach De Smidt. Maar met twee treffers en drie assists had hij een groot aandeel in de winst. Noemenswaardig is ook nog de aanwezigheid van clubman Freddy Dommerholt. De ‘grens’ van Zaterdag 3 verving de verhinderde Henk Redeker. Klasse Freddy!

OPeee

Deel dit bericht