03-12
02-12-2017: FC Eibergen JO9-3G - FC Winterswijk JO9-3
Afbeelding: JO9-3

Gisteren stond de uitwedstrijd tegen FC Eibergen JO9-3G op het programma. Aftrap was om 08:30 uur, dus er mocht fijn midden in de nacht (gevoelsmatig althans, toch Stefan?) verzameld worden.

In de eerste 10 minuten gebeurde er niet veel spectaculairs. Er waren weinig kansen voor beide teams, het was vooral zoeken naar de opening en dat lukte helaas meetsal niet. Halverwege de eerste helft (de extra pauzes in beide helften werd overgeslagen vanwege de kou) kreeg Keano de bal ongelukkig tegen zich aan en rolde de bal bijna in eigen doel. Via de beide doelpalen kwam de bal gelukkig in handen van keeper Thom voordat de bal de lijn had gepasseerd. Even later weer bijna een doelpunt van Keano, maar nu aan de goede kant. Hij werd met de rug naar het doel ingespeeld en draaide knap naar zijn rechterbeen, het schot dat volgde ging echter naast. Bij rust dus nog geen doelpunten: 0-0.

Met Lenn onder de lat werd de tweede helft geprobeerd de bal sneller bij de voorwaartsen te krijgen. Dit lukte af en toe, maar de fysiek sterke Eibergenaren wisten de meeste ballen weg te werken. Toch kwam er een kans voor Mats, die zijn schot van de lijn gehaald zag worden. Ook Keano kreeg nog een kans na goed combinatiespel van Mats en Rens, maar ook hier ging de bal niet tegen de touwen. Inmiddels had ook FC Eibergen al een paar kansen gekregen, met name door gevaarlijke schoten uit de tweede lijn. Vaak gingen deze schoten net naast of over, en anders was Lenn op zijn post. Vlak voor tijd moest ook de lat nog een keer redding brengen. Uiteindelijk werd er ook in de tweede helft niet gescoord, dus gaat een uitzonderlijke 0-0 de boeken in.

Na afloop werden natuurlijk de gebruikelijke strafschoppen genomen.
Rens opende met een bal in de kruising. Mats zag zijn penalty gestopt door de doelman. Guus schoot beheerst binnen. Keano knalde de bal op de lat. Efraïm raakte de paal. Joshua schoot over. Ook Thom poeierde de bal over het doel (deed denken aan de penalty van Jaap Stam op het EK2000). Lenn pegelde de bal via de onderkant van de lat binnen.Een van de strafschoppen van FC Eibergen is ook het vermelden waard: de bal verdween via de onderkant van de lat en het achterhoofd van keeper Lenn in het doel.

Conclusie: een moeizame wedstrijd in de vrieskou waarin iedereen zijn best deed maar helaas de scherpte ontbrak om tot doelpunten te komen. Volgende week de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie, thuis tegen Ruurlo JO9-1. Hopelijk dan weer met doelpunten en liefst ook een paar graadjes warmer ....

Deel dit bericht