08-02
03-02-2018: FC Winterswijk 4 (zat) - FC Eibergen 4
Afbeelding: Zaterdag 4

In één woord fantastisch! Dat was het. Net als vorig jaar was het ook nu weer echt genieten hoor. Werkelijk waar. Tuurlijk, er viel wel eens een onvertogen woord. Maar ach, hoort er bij. Het was ook bijna uitverkocht. Er waren nog maar een paar plekken vrij. Gezellig druk, zullen we maar zeggen. Maar je kon nog makkelijk een bak koffie halen hoor. En ook was de rij bij de wildwaterbaan best te doen. Volgend jaar doen we het gewoon weer dunnetjes over: met de family naar Center Parcs.

De consequentie was wel, dat ik afgelopen zaterdag niet aanwezig kon zijn bij de eerste competitiewedstrijd van de jonge helden na de winterstop. Een inhaalwedstrijd tegen het vierde team van de Eibergse FC. Een smeuïg wedstrijdverslag zit er dus niet in. Sorry. Maar ik heb wel wat navraag gedaan. En nou is dat altijd een beetje tricky natuurlijk. Want de één vindt iets top, terwijl een ander het totaal anders ziet. Gelukkig heb ik meerdere bronnen geraadpleegd. Wel zo eerlijk dacht ik.

De algemene tendens was toch wel dat het niet zo best was. En dan druk ik me nog zacht uit. De gasten uit Eibergen bakten er nagenoeg niets van, maar de jonge helden waren niet veel beter. Met name in de afwerking faalden ‘de onzen’ hopeloos. Halverwege stond het ‘nog maar’ 1-0. Uiteindelijk werd het nog 4-0. Maar de dubbele cijfers waren zeker mogelijk geweest. De doelpunten kwamen op naam van Wiljan Schreurs (2x), Tibor van de Linde en Steven Thangathurai.

Zonder anderen tekort te doen werd het optreden van Dion Olbach en Wiljan Schreurs als positief opgetekend. Een domper daarentegen was het uitvallen van Ruben Obbink. Kan hij eindelijk zijn rentree maken, na een half jaar met zijn knie te hebben gesukkeld, wordt hij door Onno Peppink weer voor tig weken de ziekenboeg ingewerkt. Ja, de van het derde geleende blonde terriër liet zich weer eens van zijn beste kant zien. Waar heb ik dat meer gelezen?

Interim coach Siebe te Winkel kon dus de tweede zege op zijn naam bijschrijven. Goed gedaan Siebe! Verder moeten we het gauw vergeten, geloof ik. Vooruit kijken dan maar naar de volgende wedstrijd. Die staat gepland op een ongebruikelijke dag: dinsdag 13 februari. Dan gaan de jonge helden naar Doetinchem. Voor de achtste finale in het bekertoernooi tegen DZC ’68 10. Come on boys! De snelste weg naar Europa!

OPeee

Deel dit bericht