05-04
03-04-2016: Longa '30 5 - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

FC Winterswijk 8 zet koploper opzij in slotfase

FC Winterswijk 8 wisselt heel goede wedstrijden af met beschamende vertoningen. Aangezien we er van dat laatste soort net twee hadden gehad, was het weer tijd voor sensatie. Die kwam er ook. Nummer 1 Longa werd verdiend op een 1-2 nederlaag getrakteerd.

De beginfase was voor FC Winterswijk 8. Dat was niet de verwachting, ook vanwege het duel naast het veld waarin 22 dames het tegen elkaar opnamen en dat zou kunnen zorgen voor wat afleiding. Op basis van de momenten die we van dat duel meepakten, kunnen we overigens concluderen dat Jozua er voetballend gezien niet op vooruit is gegaan na zijn vertrek bij FC Winterswijk 8.

Afijn. Terug naar belangrijke zaken. De topper. In Winterswijk was eerder dit seizoen FC Winterswijk 8 al de bovenliggende partij, maar verloor het wel. De eerste helft was ook nu FC Winterswijk 8 de bovenliggende partij. Longa hanteerde de lange bal en de Winterswijkers probeerden ondanks het belachelijk slechte veld er voetballend uit te komen. De 0-1 was daar een prachtig voorbeeld van. Robert Mol schoot na een prima aanval knap binnen.

Toch wist Longa op slag van rust nog op 1-1 te komen. De enige echte kans werd meteen binnen gestrompeld.

De tweede helft begon wat onrustiger. En naarmate de tijd voorbij tikte werd Longa, dat zo relaxed aan het duel begon, wat geïrriteerd. FC Winterswijk 8 werkte zich een ongeluk. Met name op het middenveld vond er een soort burgeroorlog plaats tussen de beide midmids. De scheidsrechter voelde dat prima aan, maar liet elders wel steekjes vallen na rust.

De kansen waren voor Winterswijk, maar tot goals kwam het lange tijd niet en het aantal mogelijkheden was ook minimaal. Tot een paar minuten voor tijd Marc T. de bal vanaf de zijkant ontving. Hij maakte zich vrij en schoot prachtig binnen. Twee goals van spelers die nauwelijks scoren de laatste tijd zorgden dus voor de volle buit, want van het slotoffensief van Longa was Winterswijk geen moment onder de indruk.

Mooie drie punten, maar ook moet er pijnlijk geconcludeerd worden dat een titelrace er absoluut in had gezeten. Het enige wat daarvoor nodig was waren die vijf punten die de laatste twee weken werden verspeeld tegen ploegen onderin de stand. Het doel voor volgend seizoen lijkt dus duidelijk. Dit seizoen is het een kwestie van uitspelen, winnen en bier drinken. En ook daar kunnen we mee leven. Heel goed zelfs.

Volgende week slapen we uit. De week erop voetballen we weer.

Deel dit bericht