09-09
03-09-2014: FC Winterswijk D1 - FC Eibergen D1 (beker)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Gisteren alweer onze derde en laatste bekerwedstrijd tegen FC Eibergen.

In goede omstandigheden begonnen we sterk aan de wedstrijd met goed positiespel. Toch was het FC Eibergen dat na 7 minuten voor het eerst gevaarlijk werd vanuit een vrije trap die prima gekeerd werd door Boris. In de 14e minuut is het Altin die in kansrijke positie komt na een goed pass van Kay, helaas belandt de bal van Altin in de handen van de keeper. Langzamerhand sluipt er wat slordigheid in ons spel waardoor het er af en toe ook aan de andere kant dreigend uit ziet. Twee minuten later is het opnieuw Altin die goed doorzet maar voor open doel mist. In de 23e minuut schiet Stijn van afstand, zijn bal gaat maar net naast het doel van FC Eibergen. Ook komen we regelmatig gevaarlijk door over de zijkanten, alleen ontbreekt dan de precisie in de eindpass. In de laatste minuut van de eerste helft weet Esteban Angelo te vinden, maar zijn inzet wordt geweldig gered door de keeper. Al met al weer een goede eerste helft waarin we zorgvuldiger met de kansen om moeten gaan, maar waar prima samenspel te zien is.

Na een goede actie van Max beland zijn schot in de 5e minuut na rust in de handen van de keeper. We zien in deze periode ook schoten van Jurriën en Stijn, maar deze ballen verontrusten de keeper van FC Eibergen niet. Ook Kay breekt aan de zijkant nog een keer door, maar je raad het al: weer de keeper. In de 22e minuut wordt er slecht verdedigd achterin waardoor Boris moet ingrijpen bij een schot van FC Eibergen, maar in de directe tegenaanval stuurt Siem met een prachtige pass Kay weg die de tegenstanders te slim en te snel af is, eindelijk de dikverdiende 1-0. Na een goede actie van Jurriën schiet Stijn op het doel, maar de keeper redt ten koste van een hoekschop. Uit deze hoekschop is het Angelo die bij de tweede paal de bal hard in de touwen schiet: 2-0. Hierna zien we nog een goede actie van Esteban afgesloten met een schot die door de keeper gered wordt.

Uiteindelijk een dik verdiende overwinning, met goed positiespel. Na de nederlaag tegen FC Trias hebben we ons tegen Grol en FC Eibergen prima hersteld.

Deel dit bericht