05-09
03-09-2016: Een goede generale
Afbeelding: Zaterdag 4

Afgelopen zaterdag werd op Sportpark De Bijenkamp in Eibergen weer het jaarlijkse Scheidsrechtertoernooi georganiseerd. Aan dit goed georganiseerde en gezellige evenement doen ook altijd de jonge helden van FC Winterswijk 4 zaterdag mee. Het is een vast onderdeel in de voorbereiding op het komende seizoen. En hoewel de dag wat moeizaam begon – er waren weer wat jongens te laat – bleek het uiteindelijk toch een goede generale repetitie te worden.

De jonge helden zaten ingedeeld in een poule met vv Haaksbergen, Juliana ’32, een zondagteam van FC Eibergen en SP Haarlo. Het zondagteam van FC Winterswijk 10 had zich wegens bekerverplichtingen afgemeld.

Tegen het altijd sterke Haaksbergen werd heel verdienstelijk gelijk gespeeld. De brilstand bleef op het scorebord: 0-0. Ook zijn zij binnenkort in de competitie de tegenstander. Eens kijken of de drie punten dan wel gepakt kunnen worden.

Daarna was het de beurt aan Juliana ’32. De tricolores uit Hengelo werden eenvoudig over de knie gelegd: 3-1. De doelpunten kwamen van Marco Klomps (geleend van zaterdag 5), Berend Lammers (na een hele mooie aanval!) en Wiljan Schreurs. Die laatste werkte zoals altijd weer als een paard (heerlijk toch!), maar moest na bijna iedere sprint wel even aan het zuurstof. Daar moet nog wat aan gewerkt worden Wiljan!

Vervolgens werd het een magere 1-0 tegen het zondagteam van FC Eibergen. Tjonge jonge, wat een kansenfestival was dat. De potjes duurden maar 20 minuten, maar als het aan het eind 7-0 had gestaan, had niemand daar wat van kunnen zeggen. Gelukkig kopte Jelle Krooshof vlak voor tijd knap de winnende binnen.

Tot slot SP Haarlo. Ook een tegenstander straks in de competitie. En volgens mij niet eentje waar de jonge helden van wakker hoeven te liggen. Het werd een zakelijke overwinning: 2-0. Bart de Jong en Yaniek van der Stoep waren de gelukkigen.

En dat betekende de groepswinst. En dus een plek in de finale. Daarin moest men het opnemen tegen een ander team van Juliana ’32. Een veel sterker team ook, zo bleek later. Zij doen in hun competitie in een hogere klasse al jaren bovenin mee en waren de jonge helden dan ook duidelijk de baas. Met 2-0 werd de finale verloren.

Maar niks dan lof hoor, voor onze jongens! Ze hebben een prima toernooi gespeeld en zijn keurig tweede geworden. Mede dankzij de inzet van Justin Pierik en Ken Kamperman (beiden geleend van zaterdag 3) en de al genoemde Marco Klomps. Coach Peter de Smidt, zijn kompaan Henk Redeker en stand-in Henk Lammers kunnen tevreden zijn. De voorbereiding is prima afgesloten. Volgende week zaterdag gaat het om het “eggie”. Op Sportpark Jaspers is dan om 13.00 uur HSC ’21 3 de eerste tegenstander van de nieuwe competitie. Ik nodig jullie allen uit onze jonge helden te komen aanmoedigen. Ze hebben jullie steun dubbel en dwars verdiend!

OPeee

Deel dit bericht