06-10
03-10-2015: FC Winterswijk VR1 (zat) - AZSV VR2
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

Op een zonnige zaterdagmiddag speelden de zaterdag vrouwen tegen AZSV VR2. Er werd een krappe 1-0 overwinning geboekt door een doelpunt van Wilma Wiggers.

Waar de zaterdag vrouwen vorig weekend eindelijk helemaal compleet waren, moest er deze zaterdag weer een beroep op het zondag team worden gedaan. Een flink aantal speelsters, speelden afgelopen woensdag in het vrouwen onder 21 team (waarvan een wedstrijd kijken trouwens zeker de moeite waard is!) en kwamen daar niet geheel ongeschonden uit de strijd. Gelukkig waren Sibel den Hartog en Heleen Floors bereid om de geblesseerden te vervangen.

FC Winterswijk begon het eerste kwartier zeer slordig. Telkens waren de zaterdag vrouwen overal een stap te laat, waardoor AZSV kon combineren. Na een lange bal volgde vrijwel constant een korte kaats terug en werden speelsters opnieuw weer de diepte in gespeeld. FC Winterswijk had hier het eerste kwartier nog niet echt een antwoord op, maar zorgde er wel voor dat er geen grote kansen ontstonden. Keepster Daisy Vreman stond vaak op de juiste plek om de ballen te onderscheppen en vervolgens heel beheerst te verdelen. Langzaam herpakte FC Winterswijk zich. Door meer te bewegen zonder bal wist het steeds beter te combineren. In de rest van de eerste helft lukt het de zaterdag vrouwen niet het spel te spelen zoals ze dat kunnen. Desondanks was FC Winterswijk in de eerste helft zeker de bovenliggende partij.

Achterin haalde Sandra Wiggers als laatste vrouw veel weg. Lesley te Kortschot kwam constant goed voor haar tegenspeelster waardoor keeper- en achterballen van AZSV vrijwel direct weer in “handen” waren van de Winterswijkers. Ook Sharon Groot Jebbink en Maartje Grevers durfden vooruit te voetballen. Sharon schoof op de juiste momenten in wat voor extra dreiging zorgde en Maartje kon de bal een aantal keer gevaarlijk voorgeven vanaf links.

Op het middenveld zorgden Sanne Aalbers, Maaike Gerritsen en Jolanda Smit voor de ondersteuning in de aanval. Met name Jolanda was een aantal keren dichtbij een doelpunt, maar zag haar schoten vanaf rechts net voorlangs gaan. Sibel den Hartog, Maxime Klein Langenhorst en Wilma Wiggers probeerden op verschillende manieren door de dichte verdedigingsmuur van AZSV heen te komen. Nog tot in het 16 meter gebied werd er geprobeerd de bal over enkele meters naar elkaar te spelen. Na een paar schoten op doel van verschillende speelsters zag Wilma Wiggers waar de kansen lagen. De keepster van AZSV liet vrijwel ieder schot tegen haar handpalmen ketsen en wist vaak pas in tweede instantie de bal klemvast te pakken. Wilma maakte hier dankbaar gebruik van door attent te reageren op een bal die terugkwam. Via een voet of been van een tegenstander vloog het schot van Wilma van dichtbij het doel in.

In het restant van de eerste helft bleef het spelbeeld gelijk. Maxime liet nog zien dat ze naast linksbuiten ook als spits goed als aanspeelpunt kan fungeren en FC Winterswijk creëerde nog een flink aantal kansen.

In de tweede helft probeerde FC Winterswijk de kansen om te zetten in doelpunten. Ook in deze helft lukte het echter niet om het juiste ritme te vinden. Heleen Floors en Maartje Grevers deden het goed als gelegenheidsvoorhoede en ook Sanne Aalbers vervulde haar rol als linksback prima. De achterhoede bleef de voetballende oplossing zoeken, maar doordat er op het middenveld en voorin op momenten te snel balverlies werd geleden stonden ze te snel weer onder druk. Dit resulteerde in een aantal kansen voor AZSV. Beide teams creëerden zo'n kwartier na rust nog een grote kans. Heleen kwam helemaal vrij voor de keepster te staan en niet veel later kon de spits van AZSV vanuit een cornerbal hard op doel schieten. Heleen stuitte helaas op de keepster, maar gelukkig de spits van AZSV ook. Zelf had ze het schot al geteld, maar terwijl zij hard “Ja!” riep, stond keepster Daisy Vreman met een lichte grijns voor haar doel met de bal stevig in haar handen geklemd.

Na 90 minuten blies de overigens zeer goed fluitende heer Nalovic af voor het einde van de wedstrijd en zo bleven de belangrijke 3 punten in Winterswijk. Onze volgende thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 17 oktober, wederom om 13:00 uur. Graag tot dan!

Deel dit bericht