05-10
03-10-2015: Haarlo SP 3 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2015-2016

Vanmiddag stond de uitwedstrijd tegen de senioren uit Haarlo weer op het programma. Vorig seizoen lukte het de jonge helden ondanks verwoede pogingen niet de volle buit mee te nemen naar Winterswijk. Met veel kunst en vliegwerk hielden de krasse knarren het toen op 2-2. Hoe zou het de jonge helden nu vergaan? Beide teams zijn een jaartje ouder natuurlijk. Maar bij de krasse knarren heeft dat ene jaartje driedubbel doorgewerkt volgens mij. Menigeen zocht na een half uurtje zijn rollator al weer op. Om vervolgens ergens diep in de tweede helft, weer voorzien van een boost zuurstof, nog een kwartiertje in de weg te lopen. Nee, met alle respect, de tegenstander was nog veel minder dan vorig seizoen.

Binnen een minuut al werd een inzet van Daniël van Rienen achter de doellijn weggehaald. Een 100% score! Maar de scheidsrechter gebaarde doorspelen. Verdorie, zal Daniël gedacht hebben. Lig ik eens een keer vroeg in het mandje, kan ik me eindelijk eens onsterfelijk maken, gebeurt me dit. Maar even later had hij meer succes. Na een panklare voorzet van Berend Lammers torende hij hoog boven zijn directe tegenstander uit en kopte snoeihard binnen: 0-1. Schitterend! Luuk de Jong van PSV is er niets bij! Wat volgde was een spervuur van schoten op het doel van de thuisploeg. Misschien wel een uur lang. Iedereen heeft hierin wel zijn aandeel gehad geloof ik. Maar telkens miste de afronding de nodige precisie of kracht. Of ranselde de prima keepende sluitpost van Haarlo SP de bal uit de doelmond weg. Uiteindelijk was het Wessel Lammers die een voorzet van Ruben Obbink doeltreffend wist af te ronden: 0-2. Eindelijk, de bevrijdende tweede treffer.

Wat Daniël kan, kan ik ook, zal Mart Grevers gedacht hebben. Het net uit de A-jeugd doorgeschoven “broekie” van amper 17 jaar bleek een snelle leerling. Eerst poeierde hij de bal van ruim 20 meter onderkantje lat achter een verbouwereerde keeper. Die heeft hem alleen maar gehoord, zo hard was dat schot. Weer een 100% score dus! Maar de bal stuiterde net zo hard weer het veld in. En opnieuw gebaarde de scheids doorspelen. Jammer. Vervolgens maakte ook Mart zijn doelpunt. Met een strak schot onderin de hoek tekende hij voor 0-3. Heerlijk! Een aanwinst voor het team, die Mart. Net als verdediger Timo Kolsté trouwens. Hij kon zich vandaag natuurlijk niet echt onderscheiden, maar ook hij past zich moeiteloos aan. Ook tijdens de derde helft heb ik vernomen.

Nee, het was werkelijk eenrichtingsverkeer. Pas in de 85e minuut (!) volgde de eerste aanval van de “witten” uit Haarlo. Maar A-jeugdkeeper Tim Overbeek hield zijn doel schoon en liet zien waarom hij zo gewild is bij coach De Smidt. Met een katachtige reflex werkte hij de inzet tot hoekschop. Goed gedaan Tim! Bijna de gehele pot loop je beide strafschopgebieden af te struinen, op zoek naar klavertjes vier, om er dan vlak voor tijd toch nog te staan. En handelend op te treden. Dat is het werk!

Okee dan. De drie punten tellen. Dat is een feit. Maar de score had een beetje hoger moeten zijn jongens. Iets nauwkeuriger en iets meer overleg in jullie aanvalsdrang een volgende keer. Dan gaat dat helemaal lukken.

OPeee

Deel dit bericht