04-12
03-12-2016: FC Winterswijk 4 (zat) - SP Haarlo 2
Afbeelding: Zaterdag 4

De jonge helden revancheren zich voor vorige week. En hoe!

En? Heb ik teveel gezegd in mijn aankondiging afgelopen vrijdag? Dacht het niet. De jonge helden waren weer een genot om naar te kijken. De juiste instelling, een 100% inzet, gedrevenheid, mooie aanvallen, resulterend in veel doelpunten… Alles was aanwezig. Ik heb ook geen ‘Klompsjes’ gezien vandaag. Nee, coach De Smidt en z’n maatje Henk Redeker hadden zich geen mooier Sinterklaascadeau kunnen wensen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Geert Wevers stormden de jonge helden naar voren. In de kleedkamer was er op gehamerd direct druk te zetten. Om Haarlo SP vooral niet de illusie te geven dat er hier op Sportpark Jaspers ook maar iets te halen viel. En die pressie wierp al gauw zijn vruchten af. De ene na de andere aanval volgde. Het eerste doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Via meerdere driehoekjes en opkomende mensen belandde de bal voor de voeten van Wessel Lammers. Droog drukte hij af: 1-0. Kort daarop was het Berend Lammers die voor 2-0 zorgde. En binnen 20 minuten stond het al 3-0. Het was weer Wessel die het streepje achter zijn naam kreeg.

De in het smetteloos wit spelende gasten wisten niet wat hen overkwam. Ze werden totaal overrompeld door een agressief spelend FC Winterswijk. “Don’t fuck with het 4de!”, zullen de jonge helden gedacht hebben. Moet overigens wel gezegd, het was een ronduit matige tegenstander. Zeker de verdediging was veel te langzaam voor het aanvalstrio Ruben/Wessel/Berend. En hun aanvoerder mag volgens mij al heel lang gratis met bus en trein. Zo liepen er nog wel een aantal rond. Eén speler viel uit de toon: nr. 10. Die paste duidelijk niet in het team. Hij had een goede balcontrole, was sterk en snel. Timo Kolsté en later nog Bart de Jong hadden de handen vol aan hem. Jelle Krooshof en Berend Lammers tekende voor een 5-0 ruststand.

Na rust een zelfde beeld. Een veel sterker FCW. Toch ontsnapte er een spelertje uit de Winterswijkse wurggreep. Via een uitval zorgde hij voor 5-1. Even een dipje, maar al gauw werd de draad weer opgepakt. De van het 3de geleende Melvin Wiggers had moeten scoren. Maar als je teveel tijd krijgt, ga je denken hè. En dat is vaak funest. De eveneens van het 3de geleende Ties Ruesink had pech met een schitterende vrije schop. Helaas voor Ties bracht de keeper redding. Berend Lammers zette de doelpuntenkraan vervolgens weer open: 6-1. Een hattrick! Dat wilde broer Wessel ook. En het lukte hem. Na weer een mooie aanval kopte Jelle Krooshof de bal prima naar de hoek. Maar de lange doelman strekte zich en blokte zijn inzet. De rebound was echter voor Wessel. Hard en hoog schoot hij binnen: 8-1. Ook hij een hattrick! Tussendoor had Melvin Wiggers ook zijn doelpuntje meegepikt. Berend Lammers tenslotte had het allemaal nog mooier kunnen maken. Uit een strakke voorzet van Dion Olbach kopte hij (?!) – ik wist niet dat hij dat ook kon! – de bal hard in. Maar de Haarlose sluitpost wist er nog net een handje achter te krijgen.

Goed. De eerste van twee wedstrijden binnen acht dagen is overtuigend gewonnen. Zaterdag gaan de jonge helden op herhaling. Dan op het echte gras in Haarlo. Daar wil het nog wel eens spoken, zo weet ik uit ervaring. Dus koppie erbij jongens!

OPeee

Deel dit bericht