12-12
03-12-2016: ST: KOSC/Reutum VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1

FC Winterswijk vrouwen gaat opnieuw met 3-0 onderuit.

Op zaterdag 3 december reisden de zaterdag vrouwen af naar Ootmarsum. Om 14.30 werd hier afgetrapt tegen ST KOSC Reutum VR1. Het blessureleed is nog altijd niet voorbij voor de Winterswijkers. Dit keer was het keepster Daisy Vreman die aan de kant bleef en was Sibel den Hartog haar vervangster. Dat er hiermee een aanvalster niet inzetbaar was, viel in de eerste helft nauwelijks op. Gelegenheidsrechtsbuiten Heleen Floors deed het goed in haar positie en wist samen met Anchell van Workum en Ilse Wiggers regelmatig druk te zetten. Ook het middenveld, gevormd door Laureen Aalbers, Maaike Tetelepta en Jolanda Smit wist de weg richting het doel goed te vinden. Het waren dan ook de zaterdagvrouwen die de overhand hadden. De vrouwen uit Ootmarsum haalden alles uit de kast om de Winterswijkers van scoren te houden en vanaf het begin ging dit gepaard met veel fysieke strijd. De leidsman van de wedstrijd verzuimde op momenten de fluit ter hand te nemen, waardoor de vrouwen van KOSC Reutum steeds meer de grens opzochten. Het in het 16 meter gebied neerhalen van Maaike (waarbij zij de afdrukken van noppen op haar bovenbeen nog liet zien aan de scheidsrechter) was blijkbaar niet voldoende om een penalty toe te kennen. Des te frustrerender was het dat enkele minuten later de linksbuiten vanuit overduidelijke buitenspelpositie vrij baan had richting doel en tot scoren wist te komen.

De Winterswijkers herpakten zich echter goed en bleven voetballen. Er werd veel op de helft van de tegenstander gespeeld en een aantal gevaarlijke kansen gecreëerd. Ilse Wiggers leek haar ploeg op gelijke hoogte te brengen, ware het niet dat de keepster van KOSC Reutum met een katachtige reflex nog net de bal uit het doel wist te houden. Met een 1-0 achterstand gingen de zwarthemden na 45 minuten spelen de rust in. De achterhoede, gevormd door Sanne Aalbers, Emma Kraan, Sharon Groot Jebbink en Maxime Klein Langenhorst stond wederom een goede pot te voetballen. Met name Sanne had het zwaar tegenover haar snelle tegenspeelster, maar kwam in duels toch telkens als winnaar uit de bus.

Ook in de tweede helft lieten de Winterswijkers grote vechtlust zien. Ze kwamen minder aan voetballen toe dan in de eerste helft omdat er vanuit Ootmarsumse zijde veel gegleden en geschopt werd. Hierbij werd weliswaar regelmatig de bal geraakt, maar minstens zo vaak waren ook enkels, knieën en bovenbenen de pisang. Met name vanuit doodspel momenten en via de rechterflank waar Jessy Buunk een aantal keren goed wist door te komen, werden er nog wel wat kansen gecreëerd, maar ook in de tweede helft kwamen de Winterswijkers niet tot scoren. Hoewel Sibel den Hartog de gehele wedstrijd zeer goed heeft gekeept en nog een aantal keer heel knap in actie kwam, liep KOSC Reutum nog uit tot een 3-0 voorsprong en hield hiermee de 3 punten in Ootmarsum.

Zoals Theo van der Zwet het later treffend zei: de scheidsrechter hielp ze in het zadel en daar zijn ze in gebleven. De zaterdag vrouwen zullen echter toch de hand in eigen boezem moeten steken, want gescoord werd er wederom niet en als je niet scoort, kun je ook niet winnen…

Deel dit bericht