04-03
04-03-2017: Grol JO9-7G - FC Winterswijk JO9-9
Afbeelding: JO9-9

FC Winterswijk is sinds de winterstop een team rijker. Negen talentvolle spelertjes van de mini's zijn een half jaar vroeger ingestroomd bij de JO9-jeugd. Deze toppers vormen sindsdien de JO9-9.

Twee weken geleden werd de eerste officiële competitiewedstrijd gespeeld tegen FC Trias JO9-6M. In een prachtig schouwspel golfde de wedstrijd op en neer, en kregen beide teams kansen. Na een 3-3 ruststand werd uiteindelijk met 4-5 verloren, maar het spel van de talentjes stemde hoopvol.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Grol JO9-7G op het programma. Grol had de eerste wedstrijd gewonnen bij Longa '30. Met Keano als keeper en Mats, Thom, Lenn, Joshua, Efraïm en Jim in de basis (Guus en Rens begonnen als wissel) werd al snel duidelijk dat de tegenstander fysiek wat sterker was. Niet gek natuurlijk als je weet dat de spelers van Grol gemiddeld een jaar ouder zijn dan onze talentjes. Hierdoor stond FC Winterswijk veel onder druk en viel er aanvallend alleen een kans van Jim te noteren. Mede door de goede uittrappen van de Grol-keeper was het bij rust 3-0.

In de 2e helft was Joshua de keeper. Er kwam iets meer lijn in het spel van de talentjes en er waren goede dribbels en passes te zien. Nadat Grol de score had opgevoerd naar 5-0 wist Rens iets terug te doen: 5-1. Vervolgens werd Jim prima vrijgespeeld door een goede pass van Lenn. Jim was alleen via een overtreding af te stoppen, maar helaas leverde de vrije trap niets op. In het vervolg wist Grol nog 2x het net te vinden, eindstand dus 7-1.

Ondanks de ruime uitslag was het weer een prima pot van de talentjes. Complimenten van de leiding van Grol waren dan ook welgemeend en zeer terecht.

Bij de afsluitende strafschoppenserie ging het ook naar behoren. Thom, Mats, Efraïm en Keano wisten het netje te vinden. Rens en Jim raakten de paal en Guus en Lenn schoten op de lat. De inzet Joshua werd door de keeper gestopt. Er werd dus niet 1 bal naast of over geschoten.

Volgende week staat de "uitwedstrijd" tegen FC Winterswijk JO9-7 op het programma, aanvang 08:30 uur.

Deel dit bericht