07-10
04-10-2014: FC Eibergen 4 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2014-2015

Vanmiddag stond de uitwedstrijd tegen FC Eibergen 4 op het programma. Op papier een niet al te moeilijke opgave. De tegenstander bungelde tot vandaag met één schamel puntje uit drie wedstrijden bijna onderaan de ranglijst. Met een doelsaldo van -10. De praktijk wees uit dat de jonge helden inderdaad geen moment in de problemen zijn geweest.

FC Winterswijk begon fanatiek aan de wedstrijd. Er werd direct flink druk gezet. En dat wierp zijn vruchten af. De eerste kans, een lob van Jelle Krooshof, ging nog over. Maar vijf minuten later was het wel raak. Jelmer Timpert kopte snoeihard in uit een hoekschop van Wessel Lammers: 0-1. Twee minuten later was het eigenlijk al gedaan met de thuisploeg. De attent spelende Wiljan Schreurs onderschepte een foutieve pass in de verdediging. Hij omspeelde de keeper en rondde beheerst af: 0-2. Om nog enigszins de schade beperkt te houden besloot FC Eibergen het toen maar over een andere boeg te gooien. Gek genoeg onder aanvoering van hun eigen coach! Mede door zijn toedoen werd het een opgeklopt sfeertje. Meerdere malen werd de botte bijl gehanteerd. Maar ook de jonge helden weten van wanten en sommigen kunnen uitdelen ook. Zo gaat Noël Deunk (de pitbull) er altijd stevig in. En vaak net op (lees: over) het randje. Vanmiddag ook weer. De linksbuiten van de thuisploeg maakte pijnlijk kennis met de scheermessen van Noël en kon zich niet beheersen. Tien minuten toekijken was zijn “beloning”. Gelukkig werd er ook nog gevoetbald. Het werd zo’n wedstrijd als vorige week. Veel kansen creëren, weinig kansen afmaken. Twee schoten van Berend Lammers werden gekeerd door de goed spelende keeper. Een knal van Steven Thangathurai werd door diezelfde keeper uit de bovenhoek getikt. En niet veel later ging een streep van hem via de lat over. Een pegel van Roy Oonk ging ook maar net over. Ook Daan de Smidt had kunnen scoren, maar de hoek was te moeilijk voor hem. Het was tenslotte Berend Lammers die met een individuele actie en een strak schot zorgde voor de ruststand: 0-3.

Na de rust eenzelfde beeld. FC Winterswijk viel aan en probeerde te voetballen. FC Eibergen hield tegen en schopte om zich heen. Ik moet de jonge helden complimenteren met het feit dat ze niet meegingen in het spel van de gastheren. Met uitzondering dan van Steven Thangathurai. Ook hij kon tien minuten brommen na een grove charge op zijn directe tegenstander. Wat die laatste toen zei, ga ik hier maar niet herhalen. Een grote kans was er voor Daniël van Rienen. Hij kreeg de bal panklaar aangereikt door Wiljan Schreurs. Helaas. Vervolgens poeierde Berend Lammers nog maar weer eens op het vijandelijke doel. Ook zonder resultaat. Twee kopballen van Jelle Krooshof en Jelmer Timpert gingen respectievelijk naast en over. Gelukkig hielp de verdediging van de thuisploeg letterlijk een “handje” mee: hands binnen de beruchte lijnen. De toegekende pingel werd feilloos binnengeschoten door de inmiddels weer teruggekeerde Steven Thangathurai: 0-4. Een mooi een-tweetje tussen Jelmer Timpert en Berend Lammers had tot slot een beter lot verdiend.

Zo bleef het maar bij 0-4. Jammer. Ook vandaag zaten de dubbele cijfers er in. Sluitpost Jan Nieuwenhuis heeft welgeteld één bal moeten stoppen. Voor de rest heeft hij madeliefjes en klavertjesvier lopen zoeken in zijn strafschopgebied. Maandag en woensdag maar weer eens flink oefenen op het afwerken jongens.

OPeee

Deel dit bericht