07-10
04-10-2014: Hoevelaken D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

Verdiende nederlaag tegen Hoevelaken D1

Ondanks het vroege tijdstip (07.15 uur aanwezig) heerste er een optimistische sfeer in de bus. Na de overwinning van vorige week was het zelfvertrouwen bij de jongens groot en was er geloof in opnieuw een goed resultaat. Na een goede warming waren we klaar om de wedstrijd te beginnen. De scheidsrechter moest zoals de laatste weken altijd, alle pasjes op het veld nog weer controleren, iets wat in mijn ogen veel te veel tijd in beslag neemt en ten koste gaat van de concentratie. Maar toen hij eindelijk klaar was kon de wedstrijd beginnen.

Al snel bleek dat Hoevelaken een ploeg die sterk op de omschakeling speelde. In de tweede minuut kregen zij reeds hun eerste kans en twee minuten later was er de volgende kans voor Hoevelaken, omdat wij bij lange na niet goed stonden te verdedigen. Het is inmiddels de 7e minuut als Kay met een steekpass Angelo weet te bereiken. Angelo besluit net te laat te gaan schieten, waardoor de tegenstander de bal van richting kan laten veranderen en deze actie niet meer dan een hoekschop opleverde. Gaandeweg de eerste helft zie je dat Hoevelaken veel sterker in de persoonlijke duels is, daarentegen zijn wij ook niet fel genoeg. In de 20e minuut hebben we al vijf keer verkeerd ingegooid waardoor Hoeveleken zomaar ons balbezit overneemt. Nee, we spelen slordig en niet goed, alleen de stand is tot op dit moment nog goed. Uiteindelijk komen we niet onder de druk uit en moeten we overtredingen gaan maken, zo ook in de 24e minuut. De vrije trap (een enorm wapen in deze klasse) wordt fantastisch binnengetrapt door Hoevelaken: 1-0. In de 28e minuut hebben we nog een kans op de 1-1, Angelo stuurt Jurriën de diepte in, die zich iets te ver naar buiten laat zetten. Zijn schot gaat helaas net voorlangs het doel. Maar aan de andere kant heeft Hoevelaken ook nog wel een kans of drie. Al met al staan we dik verdiend met 1-0 achter en mogen we onze handen dicht knijpen dat het slechts 1-0 is.

Na wat omzettingen in de rust hopen we dat de jongens wat beter van achteruit gaan voetballen. Maar na 30 seconden heeft Hoevelaken alweer een enorme kans. Deze keer gaat hij nog over, maar 2 minuten later na weer een persoonlijke fout is het wel raak: 2-0. Vanaf dit moment gaan we eindelijk iets beter spelen. De bal gaat beter rond en we winnen eindelijk ook eens wat duels. Hierdoor moet Hoevelaken ook overtredingen maken. Een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel wordt door Fabian op de lat geschoten. In de 15e minuut wordt er achterin slordig verdedigd bij een hoekschop. De bal komt uiteindelijk voor de voeten van een aanvaller van Hoevelaken. Zijn schot wordt geblokt door Joost, maar caramboleert via de benen van de aanvaller in het doel: 3-0. Hierna hebben we aardige momenten met een kans voor Angelo en een schot van Jurriën dat net naast gaat. Dat we feller zijn maar ook teleurgesteld blijkt uit de gele kaart die Esteban vijf minuten voor tijd krijgt voor een te felle overtreding.

Het is jammer dat we deze wedstrijd verloren hebben, maar in deze klasse winnen we alleen wedstrijden als iedereen top is, en dat was vandaag zeker niet het geval. Het was veel te slordig. Volgende week spelen we thuis tegen csv Apeldoorn D1, aanvang 10.30 uur. Ook dan zijn er weer kansen op één of meerdere punten. We hebben thuis nog niet verloren dit seizoen.

Deel dit bericht