04-11
04-11-2017: FC Winterswijk JO9-3 - Reunie JO9-1
Afbeelding: JO9-3

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Reunie JO9-1 op het programma, de eerste wedstrijd sinds 23 september waar uw reporter bij aanwezig was. Destijds werd met 4-9 verloren van SP Lochem JO9-2. Sindsdien werd met 2-6 gewonnen bij Grol JO9-2, met 8-7 verloren bij Vorden JO9-1 en thuis met 2-4 verloren van Markelo JO9-1.
Helaas moesten we Efraïm vandaag missen vanwege ziekte, beterschap gewenst Eef!

Met Joshua onder de lat werd er afgetrapt. Het begin was wat onrustig, en het leek alsof de Talentjes wat teveel ontzag hadden voor de fysiek sterkere tegenstander. Toch kreeg FC Winterswijk de eerste kans. Nadat de bal was uitgegaan gaf Guus een prima pass op Jim, die de bal helaas naast tikte. Even later zette Guus goed druk vooruit, waardoor de bal voor de voeten van Rens kwam. Zijn schot zeilde echter net over. Tot dat moment had Reunie nog geen kans gehad. De eerste 2x dat zij echter voor het doel van Joshua verschenen was het ook raak: 0-2. Toen Guus daarna ook nog zijn eigen doelman passeerde werd de stand 0-3. Het was wel het sein om er een schepje bovenop te doen. Een goede actie van Jim werd niet goed genoeg uitverdedigd, waardoor Lenn de 1-3 kon binnenschieten. En na een prima actie van Rens op links kreeg Keano de bal in 2 pogingen langs de Borculose doelman: 2-3. De Talentjes hadden de smaak te pakken en gingen op jacht naar de gelijkmaker. De drang naar voren leverde echter ook ruimte voor de counter op voor Reunie, en daar werd twee keer van geprofiteerd: 2-5 bij rust.

De tweede helft moest er dus uit een ander vaatje getapt worden. Lenn had het keepersshirt van Joshua overgenomen. Na een paar minuten kreeg Jim de bal goed voor zijn rechter, en schoot de bal prachtig hoog in het doel:3-5. Vervolgens wist Reunie weer te scoren:3-6. Bij een Winterswijkse corner gaf Joshua een harde lage voorzet, die door een Borculose verdediger in eigen doel gewerkt werd:4-6. Maar ook Reunie scoorde vervolgens uit een corner, vooral omdat er niet bepaald kort werd gedekt: 4-7. Trainer Henny spoorde zijn mannen nog maar een keer aan om de duels te winnen en van daaruit kansen te creëren. Met name Thom en Mats gaven hieraan uitstekend gehoor! Er werd gebikkeld, gekleund en gevochten voor elke bal. Via zo'n vecht-/scrimmage-situatie kwam de bal op rechts bij Rens, die naar binnen kapte en met links onder de keeper door schoot: 5-7. Met nog een paar minuten op de klok was dit het startsein voor een slotoffensief. Keano werd prima vrijgespeeld en gaf een panklare assist op Joshua. Deze had geen moeite de bal bij de 2e paal binnen te tikken: 6-7. En in de slotseconden werd er vol druk gezet, hetgeen Rens de bal opleverde. Onze kleine dribbelaar tikte de bal keurig langs de keeper, waardoor er een dikverdiend punt werd behaald. Eindstand 7-7.

Bij de strafschoppen schoot een speler van Reunie over, en een ander zag zijn schot gestopt door Lenn. De andere 5 Borculoërs scoorden wel. Voor FC Winterswijk benutten Jim, Rens (in de kruising!), Keano, Mats, Joshua (na een trucje in zijn aanloop) en Lenn hun penalty. Guus poeierde naast, en Thom zag zijn inzet gestopt.

Al met al een spektakelstuk van de bovenste plank, waarbij het voetbal niet altijd even goed was maar er wel door iedereen werd gestreden. Als de inzet in de resterende wedstrijd net zo goed blijft en het voetbal weer wat beter wordt komen er vast nog een aantal punten bij!

Deel dit bericht