07-12
04-12-2021: Winterswijk Za7 - Harfsen 4
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

Zaterdagmiddag 4 december.
De sterren van zaterdag Seuvn betraden om half 3 de kunstmatige weide van het hoofdveld. Dit voor een vervroegde thuiswedstrijd tegen Harfsen 4. Op deze regenachtige middag waren de mannen voorbereid op een lekker potje tegen een laagvlieger in de competitie. Wetende van het vorige seizoen moest het een middag worden waarin de black & gold de bovenliggende partij zouden zijn. Echter lieten de bezoekers en stel frisse pinken de weide betreden waardoor de verwachtingen weer op stal konden worden gezet.

In een zeer attractieve openingsfase ging het erg gelijk op. Genoemd moet worden dat wij versterkt waren met spits Edward (van zaterdag 2) rechtsbuiten Jesse Droppers (cv van zaterdag 8) en op de bank hadden we Jeroen Kraan (vedette van de 45+). Eerst genoemde wist een goede voorzet van links  keurig inlopend bij de tweede paal binnen te werken voor een 1-0 voorsprong. De gedachten dat ons dit een boost zou geven om verder uit te bouwen bleek tevergeefs. De, eerder genoemde, frisse pinken bleken spelers van Harfsen 1 te zijn. Een volledig middenveld, centrale verdediger en een spits wel te verstaan. Deze heren verhoogden het tempo wat en dat bleek moeilijk te verdedigen voor de black & gold. In een rap tempo werden we van het kastje naar de muur getikt wat dan ook al snel voor een 1-4 stand zorgde. Keurig uitgespeelde aanvallen en een vrije trap waren ons te machtig. Gelukkig wisten we het verder voor de thee rustig te houden en bleef het dan ook bij deze stand.

In de rust werd er eerst wat onvrede uitgesproken over de gang van zake bij onze gasten. Echter werd ook besloten dat we daar weinig aan konden veranderen. Met een systeem wissel moesten we er voor gaan zorgen dat we nog een kans konden maken op een resultaat. 4-4-2 moest er voor zorgen dat we meer grip op het middenveld kregen waardoor we uiteindelijk ook weer meer de weg naar voren zouden kunnen vinden. Ook de gasten vonden het tijd om wat te wisselen bij deze grote voorsprong.

Welke wisselingen de doorslag geven laten we in het midden, maar t seuvnde vloog uit de startblokken. Edward wist een hoekschop binnen te koppen voor 2-4. Een rush langs de zijlijn van Ken kon hij terug leggen op de elf meter, waarna inlopende Edwin deze keurig en strak onder in de hoek schoof voor de 3-4. Een uittrap van Gerjo werd goed doorgekopt door Edward, waarna Ken alleen op de keeper afging en hem langs de keeper in het doel werkte voor 4-4. De black & gold hadden in een tijdsbestek van 25 minuten de achterstand weer ingehaald. Dit zorgde voor vleugels bij de mannen waardoor de druk er goed op zat bij Harfsen. Dit wist de trainer van de gasten dan ook en bracht wederom de (nog steeds) frisse pinken weer in het veld. Het begon dan ook direct weer beter te lopen bij hen. Dit resulteerde, weliswaar ongelukkig, toch redelijk snel weer in 2 doelpunten voor een 4-6 stand. Het had er zelfs 1 meer kunnen zijn, maar een katachtige Gerjo wist een goed schot van dichtbij nog net over de lat te tikken.

Er werd nog meer strijd gevraagd en deze werd er dan ook in gegooid door de mannen. We kwamen er weer wat meer aan te pas en dit zorgde dan ook weer voor wat dreiging. Uiteindelijk wist Edward een vrije bal te versieren op de rand van de 16. Dezelfde Edward wist deze ook keurig over de muur in de kruising te werken voor 5-6. Op dat moment waren er nog een minuut of 5 te spelen. Met een alles of niets offensief werd er nog voor een punt gestreden. Helaas mocht dit niet baten en werd er dus met 5-6 verloren.

Na deze wedstrijd kan ik een hele tirade houden over wat ik vind van deze acties. Echter kan ik er niks aan veranderen en is het de keus van elk team hoe zij de wedstrijden willen aangaan en de punten willen vergaren.
Ik wil ondanks het verlies de mannen een compliment geven voor hoe zij gestreden hebben. ondanks de versterkingen bij de tegenstander werd er erg goed weerstand geboden en was er mogelijkheid op een mooi resultaat!

Zaterdag een uitwedstrijd tegen zzc 6. Nieuwe ronde nieuwe kansen!

Deel dit bericht