08-03
05-03-2022 Winterswijk Za 7 - Zzc 7
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

Nadat de mannen van het seuvnde 3 keer een vloek van Zelhem niet heeft kunnen doorgronden, was het nu de beurt om ze thuis te ontvangen.

Met een niet seuvndeiaans aantal spelers konden we deze pot ingaan. Maar liefst 17 spelers hadden zich bereid gevonden vandaag een potje te spelen. Trainer Rutgers voerde de druk dan ook voor de wedstrijd al op. “Als je niet goed speelt heb ik er nog zat op de bank zitten”. Daardoor gingen de basiself met  een beetje spanning de kunstweide in. De woorden van de trainer werkten averechts. Er ging weinig goed bij de heren in het eerste deel. Weinig ballen kwamen aan. Veel duels werden verloren en er kon niet echt een vuist gemaakt worden. Gelukkig was dit een spel dat van beide kanten werd gespeeld en konden de gasten ook geen potten breken. Althans niet met de voeten, verbaal waren ze wel sterk genoeg. Dit tot ongenoegen van de arbiter en ons als gastheren. Het enige voetballende lichtpuntje van de eerste helft was een 1-2 tussen Edward en Jeroen. Eerst genoemde wist deze ook knap binnen te schuiven voor een 1-0 ruststand.

Ondanks de voorsprong was men niet tevreden over het vertoonde spel, dus werden er een aantal wissels doorgevoerd. Of het aan de wissels lag of niet daar doe ik geen uitspraken over, maar de tweede helft was wel van een hoger niveau. Ondanks dat we beter gingen voetballen kwam ZZCtoch al redelijk snel terug in de wedstrijd met een doelpunt uit een scrimmage. 1-1.

Daarna werd het op het veld erg gezellig. De aanvoerder van ZZC was het vaak niet eens met beslissingen of acties van onze kant en liet dit ook nadrukkelijk merken. Dit werd er door twee situaties ook niet echt beter op. 1: Ken haalt de bal op (terwijl hij buitenspel stond) legt de bal breed op Edward wie aantekende voor de 2-1. En 2: Jeroen Schreurs die een mogelijkheid zag om het op te jutten. Dit leverde hem een dreun in de “pens” op wat er dan weer voor heeft gezorgd dat de aanvoerder een gele kaart pakte. In die tien minuten dat hij het veld moest verlaten wist het seuvnde nogmaals te scoren. En lange bal naar voren liet de verdediging stil staan omdat Edward buitenspel stond. Ken stond dit echter niet en liep er met de bal vandoor om hem vervolgens langs de doelman te schuiven voor 3-1. Ik zal u behoeden voor alle dingen waar we voor zijn uitgemaakt in het restant van de wedstrijd. In het slotstuk Keerde Gerjo nog een pingel! Grote complimenten aan hem. Even later was een vrije trap helaas wel te machtig 3-2.

De mannen van het seuvnde wisten deze stand vast te houden tot het laatste fluitsignaal. Al met al geen gezellig potje voetbal maar wel een heerlijke overwinning.

Deel dit bericht