08-09
05-09-2020: Sportlust Glanerbrug 2 - FC Winterswijk 6 (beker)
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

Voor de tweede bekerwedstrijd in de voorronde reed de bus met daarin De Jonge Helden van Zaterdag 6 zaterdag naar Enschede. Daar wachtte Sportlust Glanerbrug 2 hen op. Een jonge, gretige ploeg. Allemaal ongeveer aan het einde van hun tienerjaren. Die willen meestal nog wel. Beide teams hadden hun openingswedstrijd gewonnen, dus het beloofde een mooi duel te worden. En dat werd het.

Al in de tweede minuut sloeg de angst de Winterswijkse ‘All Blacks’ om het hart. Keeper Jelle Bruntink keerde een inzet buiten de zestien met zijn handen. Het leverde hem geel op, maar daarmee behoedde hij zijn team wel voor een vroege achterstand. Direct waren De Jonge Helden wakker. En direct ook namen ze het heft in handen. Bijna de gehele eerste helft dicteerden ze het verdere spel. Een groot deel van de tweede ook trouwens. Maar af en toe kwamen de Glanerbrugse jonkies toch venijnig door. Met name hun snelle aanvoerder was een ware plaag voor o.a. Roy Oonk, Yaniek van der Stoep en Stan Korten. Hoewel die laatste er op het eind nog wel enigszins vat op had. Maar ja, toen was bij ‘Speedy’ de accu misschien al bijna leeg.

De Jonge Helden hadden dus het betere van het spel. Ze kregen ook een paar leuke kansen. Eigenlijk moet ik spreken van mogelijkheden, want erg nauwkeurig was het allemaal niet. De thuisploeg deed in de 40-ste minuut voor hoe het wel moet: 1-0. En vlak daarna zwijnde de equipe van coach De Smidt tot twee keer toe. Toen had het zo maar 3-0 kunnen staan. Dan had de thee een heel stuk minder gesmaakt, vrees ik. Aan de andere kant, de onzen zijn inmiddels wel wat gewend. Liggen niet meer wakker van een achterstand. Dat bleek direct na rust ook wel. Een wegens hands toegekende strafschop werd door Wessel Lammers netjes binnen geknald: 1-1.

Daarna golfde het spel heen en weer. Beide teams hadden kansen, maar waren slordig in de afwerking. En de beide sluitposten lieten zich ook niet foppen. Het geluk lachte De Jonge Helden tenslotte toe. Na een grove charge op Stan - de jonge dader mocht tien minuten toekijken - werd de numerieke meerderheid prima uitgebuit. Goed storend werk van Steven Thangathurai zorgde voor balverlies bij de sportlustigen. Jelmer ‘Junior’ van der Stoep pakte het cadeautje uit: 1-2. Junior speelde na een wat mindere eerste helft een sterke en bijna foutloze tweede. Zo gaf hij de assist voor Wessels tweede treffer (1-3) en kon zijn fraaie lob maar ternauwernood door de jonge keeper worden gekeerd. Ook had hij, nadat hij was gevloerd, wel een strafschop verdiend. Maar daar durfde de soms onzeker optredende arbiter niet aan. Kort daarvoor had hij de bal namelijk al voor de tweede keer op de Enschedese stip gelegd. Wederom hands. Overduidelijk, maar het zorgde voor verhitte discussies tussen de thuisploeg en de leidsman. De pingel van Wessel werd trouwens gestopt. En ook in de rebound wist Teun Koldeweij niet te scoren. Tot verbijstering van de Winterswijkse bank. Van elf meter is de druk soms te groot, okee, maar op drie meter van de doellijn overschieten… Ongelofelijk!

Weer gewonnen dus. En weer prikte Wessel er twee binnen. Goed hoor. Dat is wat een spits moet doen hè, scoren. En al die kritiek op dat-tie een paar kilootjes te zwaar is en lang niet meer zo snel als voorgaande jaren, ach… Zo lang hij scoort, zal je coach De Smidt niet horen klagen, denk ik. Het is trouwens toch al dé week van Wessel. Dinsdag werd hij officieel benoemd als algemeen bestuurslid van de PvdA in Winterswijk en vandaag trad hij toe tot de eerste spelersraad van De Jonge Helden. Gefeliciteerd Wessel. Volgende week eens kijken of je het kunstje op de groene mat kunt herhalen.

OPeee

Deel dit bericht