07-10
05-10-2014: FC Winterswijk 1 (zon) - SDOUC 1
Afbeelding: Zondag 1 seizoen 2014-2015

Zondag Mannen 1 heeft in de tweede klasse I medekoploper SDOUC eenvoudig verslagen. De ploeg was de Ulftenaren met 3-0 de baas.

Het werd zondagmiddag in Winterswijk al snel duidelijk dat de bezoekers uit Ulft weinig in te brengen hadden. FC Winterswijk begon fel, had in de eerste minuut al twee kansen op een treffer en kwam al na zestien minuten op voorsprong via Dimitri Dekker. Na een goede tackle tilde hij de veroverde bal met een mooie boog over de keeper. Even later legde Kabir Sabotic de bal breed op dezelfde Dimitri, deze werd echter buitenspel gegeven. Rond de 25e minuut was er een Arjen Robben-achtige actie van Dimitri: dreigend vanaf rechts, de bal naar binnen kappend en schietend met links. De bal belandde helaas in de handen van de keeper van SDOUC. Na een half uur zette Kabir de 2-0 op het bord. Een snelle aanval via Dimitri en Kabir leek te stokken, maar beide gingen goed door. Kabir schoot daarop de veroverde bal in de linkerbovenhoek. Even later was er in het zestienmetergebied een vermeende schwalbe van Chiel Terhorst van de Rood-Gelen die de nummer 23 een gele kaart opleverde. Kabir gooide nog maar weer eens een lange crossbal van links naar rechts op Dimitri. Die had pech in de afronding. De gasten uit Ulft kwamen niet veel verder dan een kans via hun topscorer Jesse Vreman, die echter prima verdedigd werd door Joost Mulder. Net voor rust was er weer een lange bal van Kabir, nu in het centrum op Yeftha Nyamsangya, deze kreeg de bal helaas niet goed onder controle. Aan het einde van de eerste helft kwam SDOUC nog tot vier hoge ballen in de zestien, maar echt gevaar leverden deze niet op.

Na de pauze leefde SDOUC even op, maar tot doelpunten leidde dat niet. FC Winterswijk kreeg ook kansen. Yeftha wachtte net te lang met een schot, dat daardoor naast ging. Ruut Beijers kon met het hoofd niet voldoende kracht zetten om een vrije bal in te koppen. In die fase leek er wat nonchalance in de ploeg te sluipen. Een hard schot van Jesse Vreman werd door keeper Niels Janssen met een fraaie duik tot corner verwerkt. Een mooie combinatie door het centrum tussen de weer hard werkende Timothy Gernaat en Dimitri mislukte. Een volgende vrije trap van Kabir ging opnieuw richting de mee naar voren gekomen Ruut, deze bereikte echter dit keer niet zijn hoofd. Een kwartier voor tijd was het wel raak; Kabir maakte zijn tweede van de middag nadat onze spitsen goed druk zetten en Dimitri de veroverde bal naar hem af kon leggen. De goud-zwarten wisselden in die fase enkele malen: Robbert Kiekebosch kwam voor Daniël te Winkel, Stan Heinen voor Yeftha Nyamsangya en Jordy Hoogenberg voor Kay Redeker. In de slotfase werd doelpuntenmaker Dimitri Dekker met een rode kaart zwaar bestraft voor een overtreding. Hij speelde de bal net te ver voor zich uit en probeerde dit te herstellen. In de laatste minuten was er nog een kans voor Kabir, die zijn bal gestuit zag door de keeper.

FC Winterswijk-trainer Wilco Geerts: "Ik heb genoten vandaag. Dit was reclame voor het voetbal."
Een volle hoofdtribune op Sportpark Jaspers was dit van harte met hem eens.

Bekijk hier de door Marco ter Haar gemaakte foto's van de wedstrijd.

Deel dit bericht