07-10
05-10-2014: FC Winterswijk 7 (zon) - FC Trias 5
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

Eenvoudige en dikverdiende derbywinst FC Winterswijk 7

FC Winterswijk heeft zichzelf een goede dienst bewezen. De derby tegen een van de koplopers FC Trias werd voor de tweede keer in nauwelijks een maand tijd winnend afgesloten. Waar het de vorige keer 3-0 werd, bleef de teller ditmaal steken op 4. Een hogere uitslag werd voorkomen door de Trias-doelman.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, maar had ook te maken met de tegenstand van FC Trias. Ondanks dat wist FC Winterswijk 7 een aantal kansen te creëren. In de eerste helft werd twee keer het houtwerk geraakt en was er tot twee keer toe een penaltygeval. De uitstekend leidende scheidsrechter kende een van de strafschoppen toe. Aan de andere kant claimden de bezoekers ook een strafschop, maar een valpartij van hun spits werd logischerwijs weggewuifd door de arbiter. Het buitenkansje vanaf elf meter werd benut door Marc Toebes, die even daarvoor ook al tekende voor de 1-0. Een vrije trap werd richting de verre hoek gekopt door captain Mark Jansen en de spits stond op de juiste plek om het laatste zetje te geven. Met deze solide 2-0 voorsprong en een goede eerste helft werd de rust gehaald.

Met noodgedwongen twee wijzigingen verbruikte Richard v/d Vlekkert al zijn wissels in de rust. Gesteund door flexibiliteit binnen de club hadden we toch nog de beschikking over wissel Martijn. In de tweede helft zocht FC Winterswijk meteen naar de derde en tevens beslissende goal. Die viel ook. De uitstekend keepende doelman liet een afstandsschot los en opnieuw Toebes was er als de kippen bij: 3-0. Het FC Trias-verzet was gebroken en FC Winterswijk kreeg alle gelegenheid de score op te hogen. De kansen en ruimte werden echter niet goed benut door een te haastig spelend zevende elftal. Ook stond de lat meer succes in de weg. Het neemt niet weg dat er veel gebeurde in het veld en het offensief van FC Winterswijk niet te stoppen was. In een hoog tempo werd het vijandelijke doel opgezocht. Alleen Robert Mol wist de doelman uiteindelijk nog een keer te laten vissen. Van buiten de zestien schoof hij raak: 4-0. De 4-0 betekende ook de einduitslag.

Het spel en de beleving van het team op deze zondagmorgen geeft vertrouwen voor de komende weken, ondanks de afwezigheid van soldaat en tevens doelman Bart. Wij wensen hem alle succes toe! Uiteraard zijn na afloop van de wedstrijd her en der wat nummers uitgewisseld met zijn vriendin, zodat zij deze koude herfstweken niet alleen hoeft door te komen, maar de warmte kan opzoeken bij teamgenoten. Zo doen we dat voor elkaar.

De komende twee wedstrijden spelen de toppers van 7 uit in Breedenbroek en Ulft.

Deel dit bericht