07-10
05-10-2016: DZSV VR2 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

Een bruiloft in Italië zorgde voor dusdanig veel afwezigen dat FC Winterswijk VR1 in plaats van op zaterdag, op een kille woensdagavond afreisden naar Dinxperlo voor de wedstrijd tegen DZSV VR2. Vanaf de aftrap waren de zwarthemden zichtbaar scherper dan de thuisploeg. Er werd goed gevoetbald, de bal werd snel rondgespeeld en FC Winterswijk trok de wedstrijd in mum van tijd naar zich toe. Aanvallen via de flanken werden afgewisseld met korte combinaties door het midden. Tegenaanvallen konden vaak al in de kiem gesmoord worden, waardoor de vrouwen van DZSV het zwaar hadden: “het gaat snel man” bracht één van de verdedigsters van DZSV VR2 uit.
Na ongeveer 10 minuten spelen was het Maaike Tetelepta die de score opende. Met een scherpe steekpass zette Jolanda Smit haar helemaal vrij voor het doel en Maaike schoof de bal vervolgens voorbij de keepster. FC Winterswijk bleef goed druk zetten en liet zeer goed veldspel zien. Zoals trainer Theo van der Zwet in de rust samenvatte verzuimden de Winterswijkers echter zichzelf te belonen. Er werd te gehaast en daardoor onnauwkeurig geschoten of er werd te lang nog geprobeerd de combinatie te zoeken in plaats van te kiezen voor een schot.
Met nog zo’n 10 minuten te gaan tot de rust wist Jolanda Smit gelukkig toch het net te vinden. Heleen Floors stuurde haar de diepte in, waardoor zowel de keepster van DZSV als haar twee centrale verdedigsters zich gedwongen voelden richting de bal te gaan. In de korte scrimmage voor het doel kwam Jolanda als winnaar uit de bus en kon, na nog een korte versnelling, in het inmiddels lege doel schieten.
Diep in de blessuretijd van de eerste helft (volgens de mannen langs de kant in de 55e minuut) kwamen de vrouwen uit Dinxperlo toch nog terug in de wedstrijd. Door wat twijfelend verdedigen kon de spits van DZSV in het 16 meter gebied een schot op doel lossen. Hoewel keepster Daisy Vreman er met haar vingers nog aan zat, kon zij niet voorkomen dat de bal in het doel verdween.

Theo van der Zwet prees zijn ploeg in de rust voor het prima veldspel, maar hamerde er ook op dat kansen afgemaakt moesten worden. Hij waarschuwde voor de geringe voorsprong en probeerde met wat omzettingen er weer voor te zorgen dat de bal ging lopen zoals deze de eerste 30 minuten had gedaan.

FC Winterswijk startte de 2e helft wederom goed. Er werd met veel druk vooruit gevoetbald, maar langzaamaan werd er ook steeds meer gehaast en onrustiger gevoetbald. Door het veld niet groot te maken bij balbezit en door bij vlagen onnauwkeurige passing maakten de zwarthemden het zichzelf lastig. DZSV ging ondertussen de duels flink aan en loerde op de counter.
Rond de 65e minuut kwamen de Winterswijkers er echter 2 keer kort na elkaar goed uit. Eerst was het Laureen Aalbers die met een bekeken afstandsschot de keepster verschalkte. Enkele minuten later wist Sibel den Hartog het net te vinden door een scherpe voorzet van Jolanda Smit bij de 2e paal binnen te tikken.
Vrij snel hierna was het echter wederom de beurt aan DZSV om gebruik te maken van een kort moment van onoplettendheid achterin: 2-4. Jammer, omdat de achterhoede eigenlijk de gehele wedstrijd heel goed stond en met heel veel rust aan het begin van veel aanvallen stond. Hoewel de wedstrijd met deze stand en nog ruim een kwartier te spelen spannend had kunnen worden, hield Winterswijk de controle. Zo goed als in de eerste helft werd het veldspel niet meer en ook in de 2e helft hadden de zaterdag vrouwen zichzelf veel meer mogen en moeten belonen.
Het laatste doelpunt was voor Sibel den Hartog. Maaike Tetelepta liep na een schot door op de keepster, die vaker had laten zien ballen niet in 1 keer klemvast te hebben, en wist na wat duw en trekwerk de bal bij de volledig vrije Sibel den Hartog te krijgen. Laatstgenoemde hield het hoofd koel en bracht hiermee de eindstand op 2-5.

Een belangrijke overwinning die FC Winterswijk VR de gedeelde koppositie heeft opgeleverd. Aanstaande zaterdag komt de nummer 3 van de ranglijst op bezoek: de vrouwen van FC RDC uit Deventer. In dit duel zullen het aantal kansen hoogstwaarschijnlijk kleiner zijn en zullen de zaterdag vrouwen alles op alles moeten zetten om de 3 punten in Winterswijk te houden.

Moedigen jullie ons aan? Dan zien we jullie graag om 10.30 uur bij veld 3 op sportpark Jaspers.

Deel dit bericht