06-11
05-11-2016: Blauw Wit '66 VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1

FC Winterswijk VR1 gaat met 8-0 kansloos onderuit bij Blauw wit ´66 VR1

Op hetzelfde veld waar een jaar geleden werd verloren van de vrouwen uit Holten speelde FC Winterswijk VR1 ook deze zaterdag weer haar wedstrijd. Evenals een jaar geleden kwamen de Winterswijkers ook dit keer al vroeg op een achterstand. Een achterbal van keepster Daisy Vreman kwam wat ongelukkig bij de tegenstander terecht en die strafte deze fout direct af: 1-0.

FC Winterswijk kwam mede hierdoor nauwelijks in de wedstrijd en vrijwel niemand uit het team behaalde haar normale niveau. Te snel en te onnauwkeurig werd de diepe bal gezocht waardoor buitenspeelsters Ilse Wiggers en Anchell van Workum zich tevergeefs de longen uit het lijf liepen. Vrij kort na dit tegendoelpunt viel Wietske van Dijk uit vanwege een bovenbeen blessure. Naast het drassige veld en de gedrevenheid van de tegenstander had ook dit zichtbaar zijn weerslag op het spel van FC Winterswijk VR1. De verdediging stond te vaak onder druk en kon bij balbezit de bal onvoldoende kwijt bij haar medespeelsters. Waar eerst een scrimmage voor het doel met heel veel geluk nog weggewerkt kon worden, was het niet veel later opnieuw raak voor de vrouwen uit Holten: 2-0. FC Winterswijk kwam in de eerste helft niet veel verder dan een paar corners en wat kleine kansjes die de keepster eigenlijk nauwelijks aan het werk zetten.

In de tweede helft begon FC Winterswijk veel scherper en beter. Er werd, net als in de eerste helft, hard gewerkt, maar ook dit keer lukte op de 1 of andere manier vrijwel niets. Hoewel het veldspel beter was en er veel meer balbezit was dan in de eerste helft, was het opnieuw Blauw Wit ’66 VR1 dat wist te scoren. Middels snelle combinaties, loopacties en steekpasses waren ze de Winterswijkers keer op keer te snel en te slim af. Binnen no time liepen zij dan ook uit naar een 8-0 voorsprong en stuurden hiermee de Winterswijkers met een flinke kater huiswaarts. Waar de zaterdag vrouwen eigenlijk hadden kunnen uitlopen, moeten zij nu na een collectieve faal/baaldag de koppositie delen met Blauw Wit ’66 VR1 en heeft KOSC VR1 de kans langszij te komen.

Komende week dus weer flink aan de bak tijdens de trainingen en zaterdag, op bezoek bij AZSV VR2 in Aalten, alles geven voor een beter resultaat.

Deel dit bericht