07-11
05-11-2016: FC Eibergen 4 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4

De jonge helden pakken de draad weer op

De wedstrijden in Eibergen tegen de teams van de plaatselijke FC beginnen voor de jonge helden een steeds aangenamer tijdverdrijf te worden. Het is prima vertoeven daar. De laatste potjes tegen het derde werden achtereenvolgens met 0-1 en 1-4 gewonnen. En ook afgelopen zaterdag gingen de drie punten weer mee naar huis. Ditmaal kreeg het vierde billenkoek. Van de vooraf gevreesde onderschatting was gelukkig geen sprake. De jonge helden speelden een prima wedstrijd. Af en toe een schoonheidsfoutje misschien. Maar goed. Dat kon men zich tegen de hekkensluiter van de competitie wel veroorloven. De gastheren waren weliswaar versterkt met drie spelers van het tweede en eentje van het derde, echt potten breken kon men niet.

De eerste kans was voor Daniël van Rienen. Hij was weer in de spits geposteerd en hij deed wat hij moest doen. Hoewel de generale – na een steekpass van Bart de Jong – nog naast ging, was het kort daarop wel bingo. Een mooi balletje breed van Ruben Obbink en Daniël tikte de bal simpel binnen: 0-1. Het massaal meegereisde publiek ging er eens goed voor zitten. Dat is één! Maar uit het niets stond het plots gelijk. Een hoekschop werd netjes afgerond: 1-1. Een beetje dekken zou niet slecht zijn jongens! Gelukkig stelde Berend Lammers binnen twee minuten orde op zaken. Vanuit stand schoot hij de bal van een metertje of 20 strak in de hoek: 1-2. Daarna  kopte Jelle – door intimi ook wel Jelmer genoemd – Krooshof uit een voorzet van Dion Olbach rakelings voorlangs. Daniël van Rienen zorgde uiteindelijk voor nog meer lucht. Na een fijn balletje op maat van Daan de Smidt stond hij op de juiste plaats: 1-3. Berend had vlak voor rust ook zijn tweede kunnen maken, maar via de hand van de keeper en de lat ging dat feestje (nog) niet door. Tussendoor had Tim Overbeek nog geluk toen een knal van afstand op de lat boven hem uiteen spatte.

Terwijl de hete thee nog bezig was zijn plaatsje in de maag te vinden, deden de twee invallers Yaniek van der Stoep en Wessel Lammers al van zich spreken. Eerst strafte Yaniek een foutje van de keeper af: 1-4. En drie minuten daarna bediende Wessel de vrijstaande Ruben Obbink, die in de lange hoek afrondde: 1-5. Dat liep gesmeerd! Een schot van beide heren ging vervolgens net naast. Ook Ruben faalde alleen voor de keeper jammerlijk. Alleen Daniël van Rienen wist het net nog te vinden. Helaas werd zijn derde treffer wegens buitenspel afgekeurd. Twijfelachtig. In de eerste helft trof “Jelmer” Krooshof al zo’n zelfde lot. Tja, die grensrechters… Gelukkig is onze Henk goudeerlijk!

Zo voetbalde men vrolijk verder. FC Eibergen kwam er niet meer aan te pas. Okee, een foutje achterin betekende dan wel de 2-5, maar verder dan dat lieten de jonge helden het niet komen. Wessel Lammers liet op het eind nog zien niet alleen maar een egoïstische spits te zijn. Hij had misschien zelf kunnen scoren, maar hij legde de bal keurig af op zijn broer Berend. Die stond er veel beter voor. Na Daniël mocht hij vervolgens ook het zoet van een tweede treffer proeven: 2-6.

Een mooie overwinning. Met een paar leuke treffers erbij. En in de eerste helft prima veldspel ook. De tweede helft was minder. Maar overall gezien een ruime voldoende.

OPeee

Deel dit bericht