06-03
06-03-2016: FC Winterswijk 8 (zon) - GSV '63 2
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

FC Winterswijk 8 houdt stand tegen koploper

FC Winterswijk 8 heeft het de koploper opnieuw lastig gemaakt. Na de winst bij GSV werd de titelkandidaat vandaag op Jaspers op 1-1 gehouden. Alhoewel.. eigenlijk was het andersom: GSV hield FC Winterswijk 8 op 1-1.

De eerste helft was voor de bezoekers. Zonder dat ze kansen creëerden was de bal het meeste in hun bezit. Halverwege de eerste helft zorgde de opkomende back voor de 0-1 met een afstandsschot. Verder doken er geen oranjehemden op voor het doel van Muppet en was er nauwelijks gevaar.

Aan de andere kant ontbrak het FC Winterswijk 8 aan precisie bij de eindpass. De ruimte lag er en werd geregeld gevonden, maar tot enorme kansen leidde dit helaas niet. Enkele afstandsschoten verdwenen naast of over het doel.

In de tweede helft werd uit een ander vaatje getapt. Enkele omzettingen zorgden ervoor dat FC Winterswijk 8 dreigender werd en er kansen kwamen. De gelijkmaker kwam echter niet voort uit zo'n kans. Joey verbaasde vriend en vijand, en vooral de doelman, toen hij van grote afstand ineens de bal snoeihard op goal schoot. De keeper stond er bij en keek er naar. Veel meer kon ie ook niet doen. Via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel. De mooiste goal van het seizoen is hiermee gemaakt.

Daarna volgde een periode waarin beide teams voor de winst gingen. FC Winterswijk 8 was via JP nog het dichtst bij, maar de bal ging er niet in. In de laatste seconde werd FC Winterswijk 8 nog een penalty onthouden na een overtreding, maar de verder prima leidende scheidsrechter oordeelde helaas anders.

Opnieuw een punt tegen de koploper. Niet genoeg om nog een rol te spelen in de titelstrijd, wel genoeg voor een prima derde helft.

Volgende week een uitstapje naar de geboorteplaats van onze grote vriend Grolsch. Om 11.30u wordt er gespeeld tegen sv Grol.

Deel dit bericht