08-05
06-05-2017: FC Winterswijk VR1 (zat) - AZSV VR2
Afbeelding: Zaterdag VR1

Zaterdag 6 mei moest het gebeuren: 3 punten voor de zaterdag vrouwen. Na een week vrij te zijn geweest speelden de zaterdag vrouwen deze zaterdag tegen AZSV VR2.

FC Winterswijk begon wat twijfelachtig aan de wedstrijd. Na 5 minuten werd iedereen echter wakker geschud toen de spits van AZSV vliegensvlug wegdraaide en verwoestend uithaalde. De lat voorkwam dat haar schot de kruising in vloog en de Winterswijkers al vroeg in de wedstrijd op achterstand zouden komen.

De zaterdag vrouwen probeerden grip te krijgen op de wedstrijd, maar dit lukte slechts bij vlagen omdat er nog te vaak de lange bal gehanteerd werd. Het antwoord van AZSV VR2 hierop was vaak een directe poeier terug, waar de spitsen van AZSV op hun beurt weer gretig op reageerden. Dit zorgde voor een aantal gevaarlijke tegenaanvallen waar Daisy Vreman, Sanne Aalbers, Maartje Grevers, Juliët Abbink en MO17 speelster Sterre Luimes hun handen vol aan hadden.

Vrij vroeg in de wedstrijd was het toch AZSV dat op een voorsprong kwam vanuit een situatie zoals hiervoor beschreven. De Winterswijkse defensie kreeg geen voet tegen de bal en zo kwam de spits oog in oog te staan met de Winterswijkse goalie. Heel beheerst lobde ze de bal over Daisy Vreman heen.

Niet veel later was Maaike Tetelepta heel dichtbij de gelijkmaker toen ze vanuit een korte combinatie volledig vrij voor het doel gezet werd door een bekeken bal van Sandra Wiggers. Met het hoofd wellicht iets te koel stuitte ze echter op de uitkomende doelvrouw van AZSV. Ook Maartje Grevers was dichtbij een treffer met een paar kopballen vanuit corners.

FC Winterswijk ontdekte langzaam de zwakke plekken van haar tegenstander en zo zetten voorhoedespeelsters Maxime Klein Langenhorst, Sandra Wiggers en Wietske van Dijk goed druk op de defensie. Dit resulteerde in een aantal kansen en cornerballen. Vlak voor rust was daar dan eindelijk de gelijkmaker toen Maaike Tetelepta Sandra Wiggers de diepte in stuurde met een steekpass. Sandra ontdeed zich van haar tegenstander en schoof de bal voorbij de keepster in de verre hoek: 1-1.

MO17 speelster Lisan Grevers bracht met haar invalbeurt nog wat extra dreiging en snelheid aan de linkerflank, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Omdat de Winterswijkers absoluut niet onderdeden voor AZSV VR2, werd er in de tweede helft vol voor de winst gespeeld. FC Winterswijk had veel balbezit en speelde bij vlagen goed voetbal. Toch was het wederom AZSV dat tot scoren wist te komen. Een vrije trap, die slim een stuk gunstiger neergelegd werd dan waar de overtreding gemaakt was, werd knap binnengeschoten door de Aaltense voorhoedespeelster en bracht zo de stand op 1-2.

Het geloof in de winst verloren de zaterdag vrouwen echter geen moment. Er werd op alle fronten gestreden. De aanvallen die deze inzet opleverden strandden echter te vaak rond het 16 meter gebied. Met nog een kwartier te spelen nam Maxime Klein Langenhorst plaats achter de bal voor een corner. Ingefluisterd door haar opa, die goed doorhad hoe sterk de wind was en de kwaliteiten van zijn kleindochter kent, besloot ze de bal vlak voor het doel voor te geven. Met een schitterende curve draaide de bal richting de verre hoek en verdween keurig in het zijnetje: 2-2.

Ook in de laatste 15 minuten werd er van alles geprobeerd en zelfs in de laatste seconden waren de Winterswijkers nog heel dicht bij een treffer, maar de bal wilde er niet meer in. Ook AZSV VR2 wist niet meer te scoren. De spits van AZSV kwam er nauwelijks meer aan te pas, dankzij zeer goed verdedigend werk van onze “terriër” Juliët Abbink en later pakte ook Laureen Aalbers haar rol als centrale verdediger goed op.

Na 90 minuten voetballen eindigde de wedstrijd dus in een 2-2 gelijkspel wat voor de zaterdag vrouwen toch een wat teleurgesteld gevoel gaf omdat er ook dit keer meer in gezeten had. Gelukkig zijn er iedere week weer nieuwe kansen en volgend weekend zal er dan ook wederom geprobeerd worden de 3 punten in Winterswijk te houden.

Tot slot: Lisan Grevers en Sterre Luimes: heel erg bedankt voor het meedoen.

Deel dit bericht