09-09
06-09-2014: FC Winterswijk B1 - Losser B1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Zaterdag 6 september speelde de B1 zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Losser. Losser B1 leek ons niet erg sterk op eerste zicht maar we moesten ze niet onderschatten.

De eerste helft waren we duidelijk beter en hadden ook een aantal goede kansen, maar deze werden helaas niet afgemaakt. We kregen een 1-0 voorsprong in ongeveer de 20e minuut, toen we een vrije bal mee kregen. Bas nam hem in de verre hoek en de bal stuiterde wat gelukkig het doel in. Verder was het spel van FC Winterswijk echter niet zo goed en er werden weinig kansen meer gecreëerd.

In de tweede helft werd Jesse er uitgehaald voor Pieter en Tycho kwam er in voor Bas. We speelden goed rond en het communiceren met elkaar werd ook beter. Een kwartier na rust verliest Tycho een duel en wordt met rood van het veld gestuurd wegens natrappen. Het spel werd duidelijk anders en er moest van alles veranderd worden. Toch bleven we positief en we pakten het goed op. 10 minuten later komt Mertcan erin voor Alpha. Nog geen 5 minuten later maakt Mika een goede actie, de bal komt bij Mertcan terecht en die maakt hem goed af: 2-0 voor FC Winterswijk. Losser kwam er een paar keer door maar creëerde echter nog geen goeie kansen. Tot in de 70e minuut de 2-1 werd gemaakt door Losser. Voor de rest werden er veel overtredingen gemaakt .

De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor FC Winterswijk.

Bekijk hier foto's van de wedstrijd.

Deel dit bericht