09-09
06-09-2014: SML D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Afgelopen zaterdag was het zover: de eerste competitiewedstrijd. SML D1 uit Arnhem was onze tegenstander. Dat het zwaar ging worden in de tweede divisie wisten we reeds van tevoren, maar zaterdag werd dit ook wel duidelijk.

SML begon sterk aan de wedstrijd en zette ons vanaf de eerste minuut onder druk. Aan ons sterke combinatievoetbal in de kleine ruimte kwamen we totaal niet toe. Ook in fysiek opzicht kwamen we duidelijk tekort deze wedstrijd. Ondanks dat enkele spelers goed overeind bleven, hadden we het heel erg moeilijk. Na een minuut of 5 werd er matig en niet resoluut verdedigd waardoor SML op een 1-0 voorsprong kwam. SML drong verder aan en trof voor rust nog twee keer de paal, en ook werd er nog 1 keer gescoord waardoor we met een 2-0 achterstand de kleedkamer in gingen.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. SML viel aan en wij konden niet veel meer dan verdedigen. Pas 5 minuten voor het einde van de wedstrijd lukte het ons om gevaarlijk te worden, zonder een echte kans te creëren. Uiteindelijk scoorde SML in de tweede helft nog 3 keer wat een 5-0 eindstand opleverde.

Al met al een goede leerschool. Maar door hard te trainen dit seizoen gaan we sprongen maken. Gezien het spelbeeld van zaterdag valt 5-0 mee, wat betekent dat we de boel best wel aardig dicht hebben gehouden. Tevens verwacht ik dat SML om de bovenste plaatsen gaat meedoen.

Zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte om 10.30 uur.

Deel dit bericht