07-09
06-09-2015: FC Winterswijk 8 - FC Trias 5
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

FC Winterswijk 8 is klaar voor het seizoen. De voorbereiding werd zondagmorgen afgesloten met een prima 5-1 overwinning. Op het hoofdveld was de thuisploeg vanaf het begin de betere tegen FC Trias 5 en Marc T (3), Sonny en Mark J brachten dit in de score tot uiting.

Veel te kiezen had trainer-leider-coach-scheids Richard niet. Zunderts Bloemencorso, familiefeest en zaalvoetbal speelden het team onder meer parten. Met 12 fitte spelers werd er aangetreden, waarbij een van de spelers ook nog eens besloot om na ruim een uur spelen het veld te verruilen voor een ander veld. Gelukkig was de niet fitte Leon zo vriendelijk om de plek onder de lat over te nemen.

Het tempo lag in de beginfase hoog. Te hoog. Helemaal als je bedenkt dat Mark W en Robert B de wedstrijd moesten uitspelen en Maarten net uit een nachtdienst kwam. Gelukkig voor dit drietal bewaarde de ploeg steeds meer de rust, zonder dat dit ten koste ging van het aantal kansen. Want scoren had FCW8 voor de rust veel vaker moeten doen. Het bleef bij 1-0 door Sonny, die zo hard binnenschoot dat de touwen van het doelnet smolten en op het rubber van de bal werden afgedrukt.

In de tweede helft kreeg de ploeg snel meer kansen en FC Trias kon niet veel meer dan toekijken. Na de 3-0 deed FC Trias wat terug, doelman Leon (klinkt niet) was daarbij kansloos, maar 'dat was Bart ook geweest' gaf hij daarbij aan. Toebes deed na rust wat hij daarvoor na liet: scoren. Drie keer.

Volgende week gaat het er echt om. Uit tegen DEO 2 mag de ploeg het laten zien.

Deel dit bericht