08-11
06-11-2021: FC Winterswijk Za7 - EGVV 2
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

De goud zwarten van het seuvnde slaan terug!

Zaterdag middag 15:15 begon de thuiswedstrijd tegen EGVV 2. Vorige week wisten de mannen de wedstrijd niet te winnen waardoor ze van een 1ste plaats afzakten naar de 4e plek. Tegenstander van vandaag wist vorige week ook niet te winnen. Beide teams waren dan ook gebrand vol voor de winst te gaan.

Dit resulteerde dan ook in een felle start waarbij beide teams in een hoog tempo wilde spelen. De zwart gouden kregen al gauw wat kansen wat ook resulteerde in 3 hoekschoppen. Helaas werd daar nog geen doelpunt uit gemaakt. Echter wist Edward dit in de 16e minuut wel te doen toen hij alleen op de doelman af ging. Nonchalant met buitenkant voet schoof hij de bal in de hoek. Dit doelpunt zorgde er meteen voor dat het vertrouwen van de bezoekers geknakt was waardoor er lekker gevoetbald kon worden door de heren van het seuvnde!

Helaas viel kort na de 1-0 chris uit met een hamstring blessure. Hij draaide weg bij zijn man en voelde meteen dat er iets mis was. Gelukkig wist de ploeg de concentratie wel vast te houden en bleven we voetballen. Dit resulteerde in de 28 minuut ook in de 2-0. Bjarne trok met bal aan de voet naar binnen en wist de bal met een droge knal diagonaal in de verre hoek te werken.

Vanaf dat moment was de ban helemaal gebroken en wist EGVV zich niet echt meer te bemoeien met het spel. Helaas viel op dat moment ook Pietertje nog uit met een knie blessure en was trainer Johnny al door zijn “fitte” wissels heen. Gelukkig gingen de heren wel onverstoorbaar door waar ze mee begonnen waren in het veld. Jelmer wist er nog twee in het doel te werken om de stand op 4-0 te zetten. Ook Jesse scoorde nog vlak voor rust waardoor we met een 5-0 voorsprong naar de Thee gingen.

Tijdens de Thee werd nadrukkelijk gesproken over blijven voetballen en niet alleen voor eigen succes te gaan. Trainer Johnny kon de spanning al niet meer aan. Hij had zijn wissels op en was toch al wel vier keer met de waterzak het veld op gerend. Hij hield het dan ook voor gezien in de rust en liet interim-coach Hans de honneurs waarnemen. Hoe Hans zijn sterren heeft klaar weten te stomen voor de tweede helft is bij eenieder nog steeds een raadsel. Wat heeft die man in de rust gezegd om zijn spelers zo fel het veld weer op te krijgen. De tweede helft was dan ook volledig voor het seuvnde.

De enige ballen die EGVV heeft geraakt waren de aftrappen, doeltrappen en een sporadische inworp. Elke bal werd direct afgejaagd door de zwart gouden en veroverd. De score liep in de tweede helft dan ook snel op. Zo wist Ken een perfecte pass van Jesse om te zetten in de 6-0. Schoot Wally een vrije trap strak in de kruising voor de 7-0. Vervolgens nam Wally een afgeslagen bal vol op de slof en poeierde deze binnen in de verre hoek voor de 8-0. Een prachtige aanval over veel schijven met als eindstation een uitstekend spelende Jelmer zorgde voor een 9-0 voorsprong. Vervolgens kreeg Edward het op zijn heupen en tikte de 10-0 in een leeg doel, en vond het ook nodig om de 11 en 12-0 voor zijn rekening te nemen.

In de tussentijd heeft EGVV alleen maar gesmeekt bij de scheids om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Dit deed de scheids echter pas nadat Edward de bal voor gaf, die vervolgens door een goed inlopende Wally ook nog voor een 13-0 eindstand zorgde. Een offday van EGVV en een top dag van het seuvnde!


Door deze uitslag klimmen de mannen weer op naar plek 2! Volgende week mogen we nog even nagenieten van deze overwinning, want we zijn vrij. De eerst volgende wedstrijd spelen de mannen thuis tegen AZSV op 20 november. Tot dan!

Deel dit bericht