09-12
06-12-2014: FC Winterswijk D1 - NEC D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

Weer een zware tegenstander, na asv Dronten speelden we nu tegen koploper NEC. Na 3 weken blessureleed was Fabian gelukkig weer fit, waardoor hij zijn positie in de achterhoede weer in nam.

Gezien de sterkte van de tegenstander hadden we besloten met een voor ons doen verdedigend systeem te spelen. Niet 4-3-3,of 3-4-3 maar 4-4-2 en niet met een ruit maar met een kommetje op het middenveld. En weer verdienen de jongens een compliment. We beginnen uitstekend en de eerste 5 minuten spelen we goed en geconcentreerd. Na een minuut of 5 zie je dat het veldspel van NEC beter wordt en ze laten de bal steeds sneller rondgaan. Maar door goed en fel te verdedigen krijgen ze geen kans. Na 12 minuten opent Jurriën goed op Kay, die met een steekpass Angelo bedient. Door goed uitkomen kan de keeper van NEC ternauwernood redding brengen. Een paar minuten later nog een keer zo’n moment, maar helaas is de pass nu niet zuiver genoeg. We zitten inmiddels in de 20e minuut als we aan onze rechter zijkant niet goed ingrijpen. Een NEC-speler haalt de achterlijn en legt de bal terug. Deze bal wordt bij de eerste paal onberispelijk ingeschoten: 0-1. Het eerste balcontact voor Boris is de bal uit het doel halen. Vijf minuten later verdedigen we niet goed uit (te wild en te slordig), de bal valt voor de voeten van een middenvelder die de bal ineens uit de lucht neemt en laag in de hoek binnenknalt: 0-2. Nu moeten we goed opletten dat we niet overlopen worden, want de volgende aanval levert ook meteen de 0-3 op.

In de rust hebben we de jongens meegegeven lekker te blijven voetballen. We schakelen om naar 4-3-3, wat NEC wat verder van ons doel weghoudt. Wel moet Boris in de 2e minuut handelend optreden na een schot van NEC. In de zevende minuut krijgen we een vrije trap te nemen op de middenlijn. Fabian ziet Esteban de diepte in gaan en speelt hem goed aan. Esteban heeft al gezien dat Max meegelopen is en speelt de bal direct breed, waar Max (in plaats van direct te schieten probeert hij de bal te controleren) op de keeper strandt. Maar je ziet dat we beter en met meer druk naar voren spelen. NEC wordt niet echt gevaarlijk meer en wij hebben inmiddels het beste van het spel. Jurriën weet rond de middellijn van zijn tegenstander los te komen en trekt met de bal richting het doel van NEC. Opnieuw is Max goed mee gelopen, en Jurriën speelt Max aan. Ook nu lijkt het weer te lang te duren maar gelukkig valt de bal via de kluts toch in het doel van NEC: 1-3. Als we in de tweede helft iets nauwkeuriger waren geweest had er nog meer in gezeten. Maar we hebben laten zien dat we voor geen enkele tegenstander bang hoeven te zijn. Maar ook zien we hoe genadeloos een foutje afgestraft wordt door de tegenstanders.

We gaan nu de winterstop in, volgende week nog een oefenwedstrijd tegen Quick '20 en dan eerste de oliebollen.

Deel dit bericht