07-12
06-12-2015: Witkampers 4 - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

Winst, de nul en de misser van het jaar

FC Winterswijk 8 gaat met een prima gevoel de winterstop in. Door een 0-3 overwinning in Laren weet de ploeg zes punten te pakken in de laatste twee duels. Doelpuntenmakers: Sonny, Remke en JP. Robert Pol scoorde bijna.

Met vijftien fitte spelers werd afgereisd naar het voor ons doen verre Laren. Een rit van drie kwartier door de Achterhoekse en Twentse landschappen is een prima, rustig begin van een zondag. Met deze rust werd eenmaal aangekomen in de kleedkamer korte metten gemaakt. De beats moesten er voor zorgen dat de scherpte in de ploeg kwam.

In een aanvallende 4-3-3 opstelling werd afgetrapt. De wind, de bal, het echte grasveld… het was niet de wedstrijd met de uitstekende omstandigheden voor mooi-weer-voetballers waar FCW8 er heel wat van heeft. Dat was ook te zien. Het was op zijn zachtst gezegd niet best wat de zwarthemden tegen Witkampers lieten zien. Wel waren er wat kansen, maar het ontbrak aan precisie. Gelukkig was dat ook het geval bij de twee kansjes van de tegenstander. Net voor rust kwam dan toch heel sneakie de voorsprong voor FCW8.

Ook deze tegenstander had begrepen dat Harry wel mocht gaan opbouwen. Dat lieten ze alleen net even te ver toe, toen hij Robert B diep stuurde. Hij stelde vervolgens Sonny in staat om de openingstreffer tegen het net te werken. Direct daarna was er het rustsignaal.

Na een kansloze discussie in de kleedkamer werd Witkampers de tweede helft net zo kansloos gehouden. De snelle 2-0 was gewenst en die goal werd ook geregeld. Mark J schoot de bal hard voor en via de kluts belandde de bal bij Remke; doelpunt, 2-0 (volgens sommigen op de bank 2-1). Vervolgens speelde Witkampers 4 vooruit, kreeg twee kansen, maar Bart, die eens niet had gezopen op zaterdagavond maar op vrijdagavond, redde tweemaal knap.

FC Winterswijk bleef zoeken naar de allesbeslissende goal en leek die ook te vinden. Eerst was het Robert B die een kans kansloos om zeep hielp. Maar nog veel kanslozer was de misser van Robert Pol. Hij werd vrij voor open goal gezet, het enige dat hem belette van zijn eerste seizoenstreffer was het intikken van de bal. In plaats van de bal iets naar links te mikken, mikte hij rechtdoor. Aangezien hij schuin voor de goal stond, was de misser van het seizoen tot dusver een logisch gevolg. 22 man (ook de scheids) konden hun lach niet inhouden, terwijl de hoofdrolspeler zelf er minder lol om had. ‘Een polletje en de bal kwam met een stuit’, was zijn excuus.

Even later liet JP zien hoe het wel moet. Na een snelle uitbraak via Rick en Robert B scoorde hij de derde Winterswijkse goal. De verdedigers van Witkampers geloofden het daarna wel en lieten weten ‘de laatste twee jaar niet zo te zijn weggetikt als in de tweede helft’. Die veer steken we onszelf maar in de reet. Naast die ene veer mogen de verdedigers er nog eentje bij in drukken. Wederom de nul, net als vorige week, en dat allemaal door één wijziging centraal in de verdediging.

Helaas voor iedereen die FCW8 een warm hart toedraagt betekent deze prima zege het laatste wapenfeit van 2015. De ploeg in vorm geniet de komende weken van een winterstop en traint nog een keer voor de fans: komende donderdag om 20.15 uur staat er een showtraining gepland. Entree is dit jaar gratis.

Deel dit bericht