08-02
07-02-2015: FC Winterswijk D4 - AD '69 D2D
Afbeelding: D4 seizoen 2014-2015

FC WINTERSWIJK D4 KOMT GOED UIT DE WINTERSTOP

De schaatsen, ijsmutsen en de zakdoeken kunnen weer voor een jaar de kast in (hopelijk). De winterstop is voorbij en FC Winterswijk D4 heeft de eerste 3 punten binnen.
Na afgelastingen van de F en E jeugd mochten we voor het eerst op het Hoofdveld voetballen, Miranda bedankt voor het regelen!
Tijdens de warming-up in de heerlijke vrieskou werd al snel duidelijk dat we geconcentreerd moesten voetballen omdat de bovenlaag van het veld licht bevroren was waardoor de bal sneller ging dan normaal.

Vanaf de eerste minuten werd al duidelijk dat het geen makkelijke voetbalmorgen zou worden. We moesten er hard voor werken en veel strijd leveren. Na 10 minuten kwamen langzaam de eerste kansjes. Koen, die wederom goed voetbalde, was dicht bij een doelpunt net zoals Thijs die op de lat schoot. Ook AD '69 (sportieve ploeg) kreeg een mooie kans maar gelukkig ging deze bal net over de lat. In de 22e minuut kregen we een corner en het was Tom die het scherpst voor de goal was en de bal keurig in het netje schopte: 1-0. Niet veel later was het weer een standaardsituatie (corner) waarmee we zeer gevaarlijk waren, maar gelukkig voor AD '69 werd de bal van de lijn gehaald. Zodoende ging we met een kleine voorsprong de rust in.

Ook de 2e helft was leuk om te zien voor de vele moeders die aanwezig waren. Wederom leuk voetbal met goeie kansjes voor beide ploegen. In de 41e minuut was het Milan die met een prachtige solo (4 man voorbij) bijna de 2-0 maakte, maar toch kon de keeper de bal nog net tegenhouden met de voet. Gelukkig kwam deze bal voor de voeten van Mathijs H die mooi de 2-0 maakte. Op dat moment hadden wij het beste van het spel en werd er keurig gevoetbald, maar AD '69 ging een versnelling hoger voetballen en won ook steeds meer duels. De sterke Aaltense spits glipte 1x door de verdediging en maakte ook direct 2-1. AD '69 ging erin geloven en niet veel later werd het ook nog 2-2 door een prachtig schot van de linksbuiten.
Gelukkig waren onze jongens vanaf dat moment weer superscherp en werd er voor iedere meter gevochten. Sprintduels werden met veel duwen en trekken gewonnen, slidings over 6 meter werden ingezet door onze verdedigers, ballen werden als het moest over de tribune geschopt en zelfs onze kleinste kerels wonnen duels tegenover jongens die 1 kop groter waren (echt klasse jongens !!). Mede door deze fantastische wedstrijdinstelling konden we deze wedstrijd winnen, want 7 minuten voor het eind was het wederom een corner waaruit we scoorden. Onze aanvoerder Cas stond bij de corner op de goeie plek en schoot de bal tussen 4 verdedigers en de keeper door: 3-2.

Na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende Bryan waren de jongens en de moeders enorm blij met de eerste 3 punten. Een groot compliment voor Thomas en zijn jongens die keihard hebben gewerkt voor de eerste overwinning.

Deel dit bericht