09-02
07-02-2015: SKV D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

De eerste wedstrijd na de winterstop, altijd een vraagteken. Hoe komen we uit de winterpauze?
Het was duidelijk dat we uitstekend uit de winterpauze zijn gekomen, een afgetekende overwinning in een uitwedstrijd. Wat een weelde.
Met een team dat het moest doen zonder Stijn, Esteban en Twan. Tevens was Rob afwezig vanwege studie. Vanuit de D2 werden we versterkt met Altin en Collin, jongens nogmaals bedankt voor jullie inbreng.

Op een kunstgrasveld dat op vrijdag nog sneeuwvrij gemaakt was, speelden onze jongens hun beste wedstrijd van dit seizoen tot dusver. In de voorbespreking hadden we afgesproken dat we scherp en fel zouden spelen, alleen dan is het mogelijk deze wedstrijd te winnen. Vanaf de aftrap laten we de bal rustig rondgaan. Van achteruit wordt Jurriën ingespeeld die Max de diepte in stuurt, zijn schot kan nog net gekeerd worden door de keeper. Bij de tweede paal is Angelo goed meegelopen en deze heeft dan ook geen moeite de bal in het lege doel te tikken. Op de redding van de keeper na heeft SKV de bal nog niet aangeraakt en we staan met 1-0 voor, dat is lekker. Nog geen drie minuten later krijgen we een vrije trap die door Max via de keeper en lat over het doel geschoten wordt. Uit deze hoekschop valt de bal voor de voeten van Kay, die zich geen moment bedenkt en de bal via de onderkant van de lat in het doel werkt: 0-2. Dat is nog lekkerder, vijf minuten gespeeld en 2-0 voor. Je ziet dat de jongens hierdoor veel makkelijker spelen, er is vertrouwen en nog belangrijker: we winnen elk duel. Het middenveld met Kay, Siebe en Jurriën staat als een huis. Halverwege de eerste helft levert goed doorzetten van Altin een kans voor Max op. Max wint het duel van zijn tegenstander en knalt de bal keihard in het doel: 0-3. Het mooie is dat onze jongens ondanks de voorsprong heel verzorgd blijven spelen, ook achterin wordt er geconcentreerd gespeeld, daar
waar nodig wordt er geruimd en anders wordt er mooi van achteruit opgebouwd. Vijf minuten voor rust onderschept Siebe de bal net iets over de middenlijn, hij neemt de bal een aantal meter mee om hem dan van 20 meter in de kruising te schieten. Zelfs als Manuel Neuer in het doel gestaan had was deze bal erin gegaan, wat een geweldige goal.

Rust 0-4 niet te geloven, in de ouderapp werd er al gevraagd of de ouders die de tussenstand door gaven wel bij de juiste wedstrijd waren, maar dat waren ze wel degelijk.
In de rust was er natuurlijk (en terecht) jubelstemming in de kleedkamer. Toch heb ik aangegeven dat we nog een helft te spelen hadden en er nog niet waren. De tweede helft was voetballend wel van een minder niveau van onze kant maar net als in de eerste helft winnen we bijna alle duels, waardoor we geen moment in de problemen komen. Sterker nog,
we krijgen nog een flink aantal kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Uiteindelijk is het Max die na prima voorbereidend werk van Kay de 0-5 maakt.

Het is wel erg fijn als je ziet dat alle trainingsarbeid die Kees en Rob in de groep gooien zich ook een keer uitbetaalt, de passes over korte afstand waren goed vandaag, de aannames kunnen nog beter, maar ook dat gaat vooruit. En als je dan ook nog eens heel veel duels om de bal wint, dan win je de wedstrijd uiteindelijk met 5-0 en dat is niet eens geflatteerd. De uitslag had ook zo nog maar hoger uit kunnen vallen, zoveel kansen hebben we gehad in deze wedstrijd. Zoals ik ook gisteren al zei: een echte teamprestatie waaraan iedereen zijn steentje heeft bij gedragen. Klasse jongens, de eerste punten in een uitwedstrijd dit seizoen, en hoe!

Nu nog even nagenieten van deze overwinning, maar vanaf maandag gaan we weer hard werken om nog beter te worden zodat we over twee weken tegen Hoevelaken ook de drie punten gaan pakken, want dit smaakt naar meer.

Groeten Jeroen

Deel dit bericht