13-03
07-03-2015: FC Winterswijk VR1 (zat) - Gramsbergen VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk zaterdag vrouwen kunnen niet opnieuw stunten tegen de koploper in de 3e klasse D. Op zaterdag 7 maart 2015 verloren zij thuis met 1-3 van de vrouwen uit Gramsbergen. Sibel den Hartog scoorde de treffer voor de Winterswijkers.

Na de zure nederlaag en een vrij weekend waren de zaterdag vrouwen dit weekend gebrand op een overwinning. Koploper Gramsbergen was de tegenstander, maar in de eerdere ontmoeting wist FC Winterswijk hen met een 2-1 overwinning te verslaan. Met een aantal afwezigen en wat blessureleed stond de teller van het aantal aanwezige speelsters deze zaterdag op een schamele 10. Sibel den Hartog en Sharon Groot Jebbink van de zondag vrouwen waren gelukkig bereid ons uit de brand te helpen door beiden een helft mee te spelen. Ook Anne Berndsen, aanstormend talent en (dit weet ze alleen zelf nog niet) toekomstig speelster FC Winterswijk zaterdag vrouwen, maakte deze zaterdag haar debuut en wist de zaterdag vrouwen met een zeer verdienstelijke tweede helft te ondersteunen. Sibel, Sharon en Anne: hartstikke bedankt!

FC Winterswijk begon wat gehaast aan de wedstrijd. Er werd veel de lange bal gezocht en de wind zorgde er voor dat deze vaker bij de tegenstander dan bij een medespeelster belandde. Gramsbergen ging op haar beurt ook niet heel zorgvuldig om met balbezit. Fysiek waren zij echter zeker aanwezig. Of het lag aan de reactiesnelheid van de Gramsbergenaren of dat het simpelweg te wijten was aan de visie op het spelletje, met enige regelmaat liepen de Winterswijkers tegen een uitgestoken knie aan of kregen zij een tik op de enkels wanneer de bal al lang weer verder gespeeld was. Vrij onverwacht kwamen de vrouwen uit Gramsbergen op een voorsprong. De behendige linksbuiten mocht net buiten het 16 meter gebied een schot op doel lossen en keepster Daisy Vreman, die kampte met schouderklachten, schampte de bal en zag deze vervolgens over de doellijn rollen.
FC Winterswijk liet zich door deze vroeg tegentreffer niet uit het veld slaan, maar slaagde er ook niet in haar spel meer onder controle te krijgen. Het bleef de lange bal zoeken en wist slechts een aantal keer tot een goed uitgespeelde aanval te komen. Tijdens deze momenten werd het zwakke punt van de Gramsbergenaren wel direct weer blootgelegd. De defensie van Gramsbergen was vaak te laat en door druk te zetten op de achterste linies wist FC Winterswijk vaak de bal te veroveren.
Al voor de wedstrijd startte had Wietske van Dijk het plan opgevat om een cornerbal eens direct in het doel proberen te krullen. In de uitwedstrijd bleek de sluitpost van Gramsbergen maar weinig ballen klemvast te kunnen houden. Dit feit opgeteld bij de redelijk sterke wind deed haar besluiten haar plan in uitvoering te brengen. Bijna konden de Winterswijkers juichen toen Wietske haar corner schitterend richting de verre hoek krulde. Daar stond echter de verdedigster van Gramsbergen op de lijn om de bal het doel uit te werken. Met nog ruim 15 minuten te spelen was het uiteindelijk toch raak voor de Winterswijkers. Een schot van Jolanda Smit leek op weinig uit te lopen, maar bracht de keepster van Gramsbergen toch in de problemen. Na wat grabbelwerk liet zij de bal los en daar stond Sibel den Hartog keurig opgesteld om de bal binnen te tikken: 1-1.
Niet veel later stond Sibel opnieuw op de juiste plek. Na een korte combinatie op rechts gaf Maaike Gerritsen de bal voor. Helaas lukte het Sibel niet om genoeg kopkracht achter de bal te zetten en zo belandde deze aanval in handen van de keepster. De minuten voor en na rust blijven gevaarlijke minuten, zo bleek deze zaterdag weer eens. Vlak voor rust werd vanuit een corner een speelster van Gramsbergen ingespeeld die op 7 meter afstand van de keepster compleet vrij gelaten werd. Gevolg: alsnog met een achterstand de rust in.

In de tweede helft bleef Evelien Blikman achter in de kleedkamer. Meer ziek dan gezond wist zij het toch nog 45 minuten vol te houden: Eef, respect! Voor haar in de plaats kwam Sharon Groot Jebbink het veld in en Anne Berndsen werd ingebracht voor Sibel den Hartog.
In de tweede helft probeerden de Winterswijkers tegen de wind in meer te gaan combineren. Er werd rustiger gevoetbald dan in de eerste helft en vaker de voetballende oplossing gezocht. Dit resulteerde in een klein aantal kansen, waarvan de grootste voor Jolanda Smit was. Wietske van Dijk speelde Maaike Gerritsen op het randje van het 16 meter gebied aan die met een subtiel tikje de bal doorschoof naar Jolanda. Dit keer trad de keepster van Gramsbergen zeer resoluut op door snel haar doel uit te komen en het schot van Jolanda te keren. Via cornerballen en een aantal vrije trappen probeerden de Winterswijkers nog tegenwicht te bieden, maar het was opnieuw Gramsbergen dat wist te scoren. Op een korte, snel genomen corner reageerde de Winterswijkse defensie te laat waardoor de speelster van Gramsbergen vrij op doel kon schieten. De verre hoek bleek onbereikbaar voor keepster Daisy Vreman en zo kwam Gramsbergen op een 1-3 voorsprong. In het restant van de wedstrijd wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen.

Al met al een wedstrijd, waarin FC Winterswijk met name in de eerste helft meer de rust had moeten bewaren. Met een vroege voorsprong was het spelverloop wellicht anders geweest, maar verdeeld over de twee helften is Gramsbergen de terechte winnaar. Complimenten aan alle speelsters voor hun getoonde vechtlust en inzet! Tot slot nog een compliment voor de leidsman van deze wedstrijd: dhr R. Nalovic, die op de juiste momenten floot, maar ook op de juiste momenten liet doorspelen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Achilles E. vrouwen 1 op de rol. In de uitwedstrijd werd dit een klinkende 1-7 overwinning voor de Winterswijkers. De vrouwen uit Enschede lijken in de winterstop echter versterking te hebben aangetrokken. Waar zij voor de winterstop nog strak onderaan stonden met -3 punten (vanwege het niet op komen dagen bij een wedstrijd) hebben zij hun punten aantal nu weten op te schroeven tot +3 punten. De wedstrijd start om 15:15u op sportpark Jaspers, graag tot dan!

Deel dit bericht