09-09
07-09-2014: FC Winterswijk 10 wint scheidsrechtertoernooi
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

FC Winterswijk 10 pakt eerste prijs van het seizoen.

Op zondag 7 september 2014 ging FC Winterswijk 10, net als FC Winterswijk 9, 14 en 15 naar FC Trias om daar deel te nemen aan het scheidsrechters 7 tegen 7 toernooi. Er werd in 2 poules gespeeld. Poule A en poule B. In elke poule zaten 6 teams dus we speelden sowieso 5 wedstrijdjes van een kwartier. De winnaars van beide poules zouden uiteindelijk de finale gaan spelen, maar daarover later meer.

FC Winterswijk begon het toernooi met een wedstrijd tegen FC Winterswijk 14 of 15, ik weet het niet meer.. Wat ik nog wel weet is dat we de wedstrijd zéér overtuigend met 3-0 hebben gewonnen. Daarna moesten we spelen tegen MEC. Ook dit ging vrij eenvoudig en er werd gewonnen met 3-1. De wedstrijd die hierop volgde tegen Vosseveld 5 was de belangrijkste wedstrijd van de dag. Beide teams stonden naar 2 wedstrijden op 6 punten, en ook het doelsaldo was gelijk. De winnaar van deze wedstrijd zou hoogstwaarschijnlijk de winnaar in deze poule worden. Om 11:00 uur werd er afgetrapt en om 11:03 uur stonden we al 2-0 achter. Gelukkig voor Johan, de trainer die Paul verving omdat hij er op stond om met de buurt te gaan waterfietsen i.p.v. te gaan voetballen.. Nadat we op een 2-0 achterstand waren gekomen, begon het balletje te lopen. Eindelijk betaalde de jarenlange 5 tegen 5/6 tegen 6 partijtjes op trainen zich uit. De bal ging lekker rond, de ene mooie combinatie naar de andere, dit resulteerde dan ook al snel in doelpunten. In een razend tempo kwamen we terug van een 2-0 achterstand en bogen we die om naar een 4-2 voorsprong. Hierna was Vossenveld weer aan zet, ze maakten er 4-3, maar het slotakkoord was voor FC Winterswijk 10, Jordi maakte zijn 3de van deze wedstrijd en daarmee de 5-3. De wedstrijd erop speelden we tegen Meddo, deze wedstrijd zal de boeken ingaan als de wedstrijd van de gemiste kansen, de ene naar de andere kans werd of door ons om zeep geholpen of door de fantastische keeper van Meddo gepakt. Een paar minuten voor tijd werd het toch 1-0 voor FC Winterswijk, maar helaas maakte Meddo in de slotseconde gelijk.

Na de eerste 4 wedstrijden was FC Winterswijk koploper met 10 punten, en volgde Vosseveld met 9 uit 4. Wilden we naar de finale, dan moesten we de laatste wedstrijd winnen van FC Trias 9. Wederom begonnen we erg zwak aan de wedstrijd en we stonden dan ook al snel op 0-1 achter. Gelukkig ging in deze wedstrijd alles wat er in de vorige wedstrijd fout ging, nu wel goed. We scoorden dan ook heel simpel en snel de 1-1, 2-1, 3-1 en 4-1. Met deze uitslag hadden we ons zelf verzekerd van een plek in de finale, en konden nu rustig toe gaan kijken wie onze tegenstander zou gaan worden. Het bleek op doelsaldo Bredevoort te zijn.

Ook in de finale, zoals eigenlijk elke wedstrijd, waren we veel en veel beter. We kwamen dan ook vroeg op een 1-0 voorsprong, maar zoals altijd in een finale, gaat alles toch net wat moeilijker dan in een normaal potje.. Zo stond ook Jasper stijf van de zenuwen en dankzij een te korte pass kwam de bal in de voeten van de tegenstander die met een balletje breed zijn medespeler vrij voor de keeper zette en daardoor eenvoudig kon scoren. Dus na een minuut of 7 was de stand weer gelijk. We gingen vrolijk door met aanvallen, de ene na de andere aanval. Geluk hadden we niet, of de keeper of de paal of de lat of ons eigen onvermogen om tussen de palen te schieten zorgde ervoor dat het heel lang gelijk bleef. Tot in de allerlaatste minuut, wederom een schoonheid van een aanval waarbij de bal geduldig van voet naar voet ging, en Jordi het beoogde eindstation was van deze aanval. Hij kreeg de bal langs de op de grond liggende keeper, de bal hobbelde richting de goal, maar op de paal, gelukkig was Rick er als de kippen bij om de bal alsnog in de goal te werken en zo won FC Winterswijk 10 het toernooi!

Conclusie, we hebben de voorbereiding prima afgesloten met een overwinning, Paul zal vanaf nu grensrechter zijn i.p.v. leider, en Johan zal leider zijn i.p.v. grensrechter.
Aankomende zondag om kwart voor 12 spelen we voor het “ecchie” tegen Lochuizen 2.

Was getekend,
Joris Kansenmisser

Deel dit bericht