09-12
07-12-2014: VVG '25 3 - FC Winterswijk 7 (zon)
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

FCW 7 verrast, maar verliest van koploper
Eerder dit seizoen werd FC Winterswijk 7 na een heftig en alcoholisch vrijgezellenfeest nog weggespeeld door koploper VVG '25, zondag 7 december was daar geen sprake van. Sterker nog; FC Winterswijk was in Gaanderen de bovenliggende partij, kwam voor en gaf geen kans weg. Wel enkele vrije trappen en hoekschoppen. Dat bleek voor de koploper genoeg om tweemaal te scoren: 2-1 voor de titelkandidaat. 
De wedstrijd dreigde later te beginnen. Na aankomst van de Winterswijkers bij het sportcomplex werd het team verwezen naar een soort bunker waar het team zich kon omkleden. Dit lag op flinke afstand van de kantine en de parkeerplaats, maar een sprint á la Koen Bakker van de spelers richting de voormalige schuilplaatsen zorgde ervoor dat de wedstrijd op tijd kon beginnen. Gelukkig maar, want het was geen weer om te wachten.

Niet alleen het elftal had last van deze charme die de kelder van de amateurvoetbal met zich meebrengt. Ook supporters wisten vandaag de weg naar Gaanderen maar moeilijk te vinden. Ondanks de beperkte steun vandaag wisten de zwarthemden ijzersterk uit de startblokken te komen. De tegenstander had het meest de bal, maar kon er niets mee beginnen. Er was geen doorkomen aan en FC Winterswijk was zelf met enkele counters gevaarlijk. Een tegenvaller was het vroege uitvallen van Joey. Gelukkig stond Marc T. te popelen om in te vallen en om te scoren. Dat deed ie dan ook bij een van de eerste ballen die hij ontving. Hij werd de diepte ingestuurd, omspeelde de uitgekomen doelman en schoof de bal in het vrijwel lege doel: 0-1 door Toebes, en dat niet eens uit een penalty. Wordt het dan zo’n dag…
Voor de rust kreeg FC Winterswijk nog meer kansen, de tegenstander bleef zich stuk bijten op de Winterswijkse defensie. Alleen dode spelmomenten zorgden voor wat gevaar, maar Laurens liet zich vandaag van zijn beste kant zien. Aan de andere kant was Remke dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Zijn inzet werd gestuit door de paal, terwijl bij Koen een bal 'in de lucht nog opstuiterde' waardoor hij niet uitkwam en voor een vrijwel leeg doel, zij het in lastige positie, mis mikte.

Bij een 0-1 voorsprong bij rust tegen de koploper weet je dat het een pittige tweede helft zou worden. Dat bleek ook wel. De rollen waren omgekeerd, FC Winterswijk werd onrustig en VVG '25 drong aan. Lange tijd zonder gevaar, want ondanks het balbezit werd er geen kans gecreëerd. Uitgerekend zo’n dood spelmoment zorgde voor de gelijkmaker. Gezien de verhoudingen in de tweede helft zouden beide ploegen kunnen leven met een gelijkspel. Dit leek ook te lukken met de 1-1, maar een perfect genomen hoekschop werd bij de tweede paal gelukkig in het doel gewerkt: 2-1. Met nog slechts een tweetal minuten blessuretijd op de klok, zou het de gasten uit Winterswijk niet meer lukken de verdiende gelijkmaker tegen het net te werken.

Geen loon naar werken op deze zondag. Neemt niet weg dat er ook veel positieve dingen waren te benoemen vandaag. Volgende week de laatste pot voor de winterstop tegen Longa '30, opnieuw een hoogvlieger in deze klasse. Voor FC Winterswijk lijkt een rol in de middenmoot, of misschien iets meer, weggelegd dit seizoen. Om dat ietsje meer binnen handbereik te houden, dient er wel een goed resultaat (Eredivisie-taal voor winnen) te worden behaald tegen Longa '30 komende week. Gelukkig zullen we dan waarschijnlijk wel weer gesteund worden door het massaal aanwezige publiek en kan de eerste competitiehelft ook na afloop van de wedstrijd in de kantine goed worden afgesloten. Met of zonder drie punten!

Deel dit bericht