10-02
08-02-2015: FC Winterswijk 7 (zon) - SDOUC 5
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

FCW7 heeft aan één doelpunt genoeg

FC Winterswijk 7 is ondanks de omstandigheden goed uit de winterstop gekomen. Met drie aanvullingen traden ze zondagmorgen aan tegen SDOUC. Waar in het eerdere duel voor de winterstop nog een overwinning werd vergeven in de slotseconden, wist FCW7 nu de volledige buit wel te pakken. En dat was niet meer dan terecht.

In de beginfase waren beide ploegen zoekende. De tegenstander had meer de bal, maar FC Winterswijk had de meeste kansen. Onder meer Mark Jansen was in de eerste helft heel dichtbij een doelpunt. Van heel dichtbij kopte hij namelijk op de lat, terwijl hij even daarvoor de bal over het doel werkte van de tegenstander. De grootste kans viel echter te noteren aan de andere kant van het veld. Doelman Muppet was al uitgespeeld en de aanvaller restte nog maar een ding; de bal in het lege doel werken. Dit bleek echter een te moeilijke opgave.

Als de tegenstander dat soort kansen mist, weet je een ding zeker: als wij er maar eentje scoren, gaan we winnen. Zo geschiedde, al duurde dat wel tot in de tweede helft. Marc Toebes kroop voor de doelman die klaar stond om de strakke voorzet van Remke te vangen. Marc was er met zijn voet echter eerder bij en werkte de bal in het netje: 1-0. Verder gebeurde er daarna weinig. SDOUC drukte naar voren, maar wist geen grote kansen te creëren. Dat lukte het onnauwkeurige FCW7 evenmin, waardoor de naar schatting 14 toeschouwers niet werden opgewarmd door de wedstrijd. Het kan ook niet altijd feest zijn.

Volgende week een inhaalweekend, maar aangezien FCW7 de meeste wedstrijden heeft gespeeld van alle teams in de competitie, mag dit team genieten van opnieuw een vrije zondag. Tot in ieder geval eind februari blijft FCW7 dus ongeslagen dit jaar.

Deel dit bericht