10-03
08-03-2015: Bredevoort 2 - FC Winterswijk 7 (zon)
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

Winst met hotseknotsbegonia-voetbal bij hekkensluiter

Het was genieten zondagmorgen. Het zonnetje scheen, een warmterecord zou gebroken worden, kortom: wat kan er nog roet in het eten gooien? Heel simpel: een wedstrijd van FCW7!

Het klinkt allemaal wat negatief, helemaal als je bedenkt dat FC Winterwijk na 6 minuten al 0-2 voor stond en uiteindelijk met 3-4 won. Maar deze twee dingen waren ook het enige positieve van het potje voetbal dat werd voorgeschoteld op de Bredevoortse heuvels, die er voor zorgden dat fatsoenlijk voetbal onmogelijk werd gemaakt, helemaal door de met kunstgras verwende FCW7-spelers.

Toch moest het op dit veld gebeuren; winnen van de hekkensluiter. Remke had  dit begrepen en schoot in zes minuten twee keer raak. Daar bleef het echter bij tot aan de rust. FC Winterswijk kreeg wel kansen op meer succes, maar wist deze niet te benutten. Bredevoort wist met name fysiek gevaarlijk te worden, gelukkig zonder gevolgen. Het uitvallen van captain Jansen had eerder met  het veld of zijn val van de fiets de avond ervoor te maken dan met de Bredevoortse ingrijpen. 'Gelukkig' was Jeroen D van de partij en kon niet de derde aanvoerder, maar hij de aanvoerdersband overnemen.

Na rust werd het 3-0 voor de zwarthemden en leek het duel door invaller Mick beslist. Leek. Want met meer geluk dan wijsheid en op het scherpst van de snede kwam Bredevoort uit het niets op 2-3. Met FCW7 ging het bergafwaarts, volledig passend bij het veld. Net als bij FCW7 regelmatig het geval is, wist ook bij de tegenstander de speler met rugnummer 11 zich vooral fysiek te onderscheiden. Gelukkig bleef ook dit zonder gevolgen. De tweede tegengoal werd door FCW op de enige juiste manier beantwoord. Remke maakte zijn derde van de morgen: 2-4 met nog een minuut of vijf te spelen. Toch wist Bredevoort door geklungel op 3-4 te komen en brak bij FC Winterswijk het zweet nog even uit. De scheids zag dit leed met eigen ogen aan en floot waarschijnlijk uit medelijden vijf minuten te vroeg af; zonder twijfel zijn beste beslissing van de wedstrijd.

Zoals zo vaak was met 7 goals, ondanks het voetbal, het publiek de grote winnaar. We verwachten dan ook dat het publiek de komende twee
topwedstrijden ook massaal op de been is voor de krakers tegen titelkandidaten Vosseveld en FCW8. We willen graag ook dit jaar een rol spelen in de titelstrijd en dit is onze enige kans.

Deel dit bericht