11-04
08-04-2017: FC Winterswijk VR1 (zat) - Enter Vooruit VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1

Op zaterdag 8 april ontvingen de zaterdag vrouwen tegenstander Enter Vooruit VR1. Na een aantal weken achtereen punten te hebben verloren, waren de zwarthemden deze zaterdag extra gebrand op een overwinning.

Dat dat bij de tegenstander iets anders lag werd al duidelijk voordat de wedstrijd begonnen was. Net toen menig speelster van FC Winterswijk begon te twijfelen of de vrouwen uit Enter überhaupt wel aanwezig waren in Winterswijk, kwam zij dan toch nog het veld oplopen voor de warming-up.

Vanaf de eerste seconde bleek FC Winterswijk VR1 de sterkere ploeg. Al na een paar minuten lag de bal in het doel. Sandra Wiggers zette als rechtsbuiten goed druk op de defensie. Ze ontfutselde haar tegenspeelster de bal en legde deze panklaar voor de inkomende Jolanda Smit die beheerst afrondde: 1-0.
Hierop volgde in snel tempo een loepzuivere hattrick door Maaike Tetelepta. Haar eerste doelpunt was op aangeven van wederom Sandra Wiggers die haar na een korte combinatie vrij baan gaf richting het doel. Sneller dan haar tegenspeelster wist Maaike die bal langs de keepster het doel in te schuiven.
Het tweede doelpunt was een afstandsschot van iets buiten het 16 meter gebied, dat gekeerd leek te kunnen worden door de keepster, maar toch via haar handen de touwen in vloog. Maaike's 3e doelpunt en de 4e van de wedstrijd begon met een steekpass van Jolanda Smit binnendoor die Maaike recht voor de keepster bracht. Net iets eerder bij de bal zag Maaike de keepster wijdbeens uitkomen en tikte de bal tussen haar benen door het doel in.
Winterswijk bleef zeer aanvallend spelen en was op iedere positie haar tegenstander de baas. Sharon Groot Jebbink schoof regelmatig een linie door, zonder hiermee haar medeverdedigsters in problemen te brengen en ook Maartje Grevers, die op haar vertrouwde linksback positie speelde, maakte regelmatig de gang naar voren.
Na ruim 20 minuten voetballen was het de beurt aan Ilse Wiggers. Een heerlijk indraaiende cornerbal werd door de verdedigster op de lijn verkeerd ingeschat waardoor deze direct het doel in draaide: 5-0.
Winterswijk bleef aanzetten en opnieuw was het Maaike Tetelepta die wist te scoren. Hoewel het seizoen nog niet voorbij is kan de award voor het meest lelijke en gelukkige doelpunt al wel op haar naam geschreven worden. Vanuit een vrij krappe terugspeelpass op de keepster zag Maaike een kansje. De keepster probeerde de bal ver uit te schieten, maar haar schot raakte het hoofd van de half wegduikende Maaike, waardoor de bal over haar heen haar eigen doel in stuiterde: 6-0.
Ook Jolanda Smit trof nogmaals het doel. Na een prima solo-actie omspeelde ze de keepster van Enter Vooruit VR1 en schoot, wederom met haar chocoladebeen, de bal het doel in.
Keepster Daisy Vreman genoot van het aanvallend geweld en hoefde nauwelijks in actie te komen, tot een snelle uitval van Enter Vooruit VR1. Daisy kwam uit, maar verkeek zich op de stuiter en zag de bal met een ruime boog over haar heen gaan. Invliegende linksback Natasja Burgers gaf alles om de bal uit het doel te houden, maar kon helaas niet voorkomen dat de bal achter de doellijn verdween.
Op slag van rust was er vrij kort hierna alweer het antwoord van Sibel den Hartog die het 8e doelpunt wist binnen te schieten. Een ingooi van M017 speelster Merle Schenk, een korte combinatie waarna Maaike Tetelepta voor kon zetten op de volledig vrije Sibel die het publiek aan de kant toch nog wat spanning gunde door de bal hoog het doel in te schieten.

Na de rust werden de toeschouwers helaas niet meer getrakteerd op het heerlijk aanvallende spel uit de eerste helft. Enter Vooruit VR1 maakte het veld een stuk kleiner en liet veel minder ruimtes tussen de linies, waardoor de zaterdag vrouwen een stuk minder aan voetballen toekwamen. Zelf vergaten de zwarthemden het veld groot te maken bij balbezit waardoor er lange tijd nauwelijks grote kansen gecreëerd werden. MO17 speelsters Jessy Buunk en Merle Schenk kwamen er op rechts nog een aantal keren knap langs en aan de linkerkant kwamen ook Heleen Floors en Sibel den Hartog tot goede combinaties.
Hoewel FC Winterswijk VR1 er al een paar keer niet in slaagde de bal voorbij de laatste linie te plaatsen zonder hierbij buitenspel te lopen, lukte dit met nog zo'n 25 minuten spelen toch. Jolanda Smit zette aan en was sneller dan haar tegenspeelsters bij de bal, maar ook sneller dan haar medespeelsters. Assistent coach Wim Rijkse riep zijn team nog toe om aansluiting te zoeken, maar dit bleek overbodig toen Jolanda Smit met een snelle beweging de bal heel knap in de verre hoek schoot: 9-1.
Het slotakkoord was voor Maaike Tetelepta. Jolanda Smit jaagde goed door op de defensie, lokte hiermee de keepster een stuk uit haar doel en legde vervolgens de bal terug op Maaike die vanaf de rand van het 16 meter gebied vrij in doel kon schieten en zo de eindstand bepaalde op 10-1.

Een heerlijke overwinning die, met het oog op de aanstaande bekerwedstrijd, zeer welkom was voor de zaterdag vrouwen. Een woord van dank aan Jessy Buunk en Merle Schenk voor het meespelen is hierin zeker op zijn plaats!

Op zaterdag 15 april spelen wij thuis om 17.00 uur de halve bekerfinale tegen SV Nijmegen VR1.

Deel dit bericht