08-04
08-04-2017: SJO MEC/Bredevoort JO9-3 - FC Winterswijk JO9-9
Afbeelding: JO9-9

Talentjes werken aan doelsaldo

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen MEC/Bredevoort op het programma.Waar de Talentjes de laatste 4 wedstrijden in winst hadden omgezet, had de tegenstander pas 1 punt door een gelijkspel tegen AZSV. Vooraf werd er dus al druk gespeculeerd over de grootte van de overwinning.

Met Joshua de eerste helft op doel leek het in het begin niet uit te draaien op een makkelijke wedtsrijd. De Talentjes begonnen onrustig en MEC/Bredevoort was de bovenliggende partij. Heel gevaarlijk werden de gastheren gelukkig niet.

Na een minuut of zes werd er iets meer aan aanvallen gedacht door de Talentjes, en dit resulteerde in een corner. Rens zette voor op Keano, maar die wist de bal niet binnen te tikken. Wel kon hij de bal nog oppikken en terugleggen, waar Rens de bal kreeg. Deze slalomde tussen een aantal verdedigers door en schoot knap binnen: 0-1.

De ban was gebroken, de zenuwen verdwenen. In rap tempo volgden de aanvallen van de Talentjes elkaar op. Sterk storen van Efraïm en Rens leverde balbezit op voor laatstgenoemde. Oog in oog met de keeper faalde Rens niet: 0-2.

Hierna was het de beurt aan Lenn. Een uittrap van de keeper werd keurig gecontroleerd op de borst, waarna Lenn de bal eenvoudig kon binnenschieten: 0-3. Ook Keano kreeg daarna kansen om te scoren, maar binnen een minuut waas de afwerking 2x niet zuiver genoeg. Daarna was het weer Lenn die een schietkans kreeg, zijn bal verdween aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet. Niet veel later was het opnieuw Lenn die in kansrijke positite kwam, nu ging het schot naast.

Kort voor rust widst Rens een pass te onderscheppen en hij speelde Jim goed aan. Jim speelde de bal keurig terug naar Rens, die zijn 3e doelpunt van de wedstrijd scoorde: 0-4. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft was het de beurt aan Efraïm om te keepen, de paar ballen die hij kreeg werden vakkundig gestopt en de voortzetting daarna prima dichtbij gezocht.
Bij een corner voor de Talentjes gaf Jim prima voor op Guus, die de bal helaas net naast schoot. Kort daarna werd het alsnog 0-5. Mats onderschepte een bal en wilde schieten, maar Jim was hem net voor. Het schot van Jim belandde op de paal, maar in de rebound wist Lenn de bal dus wel binnen te schieten.

Jim had sowieso wat pech in de afronding, want na de 0-5 kreeg hij twee kansen po rij. Eerst kreeg hij nde bal na een combinatie over meerder schijven, maar mikte hij naast het doel. En even later was er een actie van Keano aan de rechterkant waaruit Joshua werd bereikt. Diens voorzet werd echter ook naast geschoten door Jim.

Gelukkig kwam het allemaal goed voor Jim. Na een prima pass kreeg hij de bal op rechts, waarna hij met de bal aan de voet versnelde en zo alleen voor de keeper kwam. Zijn schot ging tussen de benen van de keeper door in het doel: 0-6.

De enige speler die nog niet genoemd is tot nu toe is Thom, vooral omdat er weinig te verdedigen was. Maar als er verdedigd moest worden stonden Thom en Guus hun mannetje. En na een prima verdedigende actie gaf Thom een dito pass langs de lijn po Jim. Jim speelde de bal in een keer door naar de vrijstaande Keano, die beheerst afrondde: 0-7.

Even later gaf Rens vanaf de rechterkant op het middenveld een goede pass op linksvoor Jim. Deze nam de bal uitstekend met rechts mee naar binnen en schoot opnieuw raak: 0-8.

Nadat Rens voor rust al drie doelpunten maakte, wist Jim na rust zijn derde te maken. Keano speelde de bal goed breed langs de uitkomende keeper naar Jim, die voor een leeg doel mocht intikken: 0-9.

De grote supportersschare van de Talentjes was benieuwd of de 10 doelpunten gehaald zou worden, aangezien er niet veel tijd meer was. Het tiende doelpunt kwam er! In een fantastische combinatie ging de bal van Jim via Rens en Mats naar Keano, die de dubbele cijfers op het denkbeeldige scorebord zette: 0-10. Direct na dit doelpunt floot de prima fluitende scheidsrechter af.

Natuurlijk was er ook deze week weer de strafschoppenserie. De Talentjes mochten beginnen met schieten en Rens wist direct onhoudbaar binnen te schieten. Lenn volgde dit voorbeeld, waarna er drie pingels po rij gemist werden: de inzet van Thom werd gestopt, Efraïm schoot naast en Mats poeierde de bal op de lat (boven de kruising). Vervolgens schoot Guus hoog binnen, mikte Keano de bal op de paal (naast de kruising), knalde Jim prima raak en werd de bal van penalty-keeper Joshua gestopt.

In deze serie stond Joshua geweldig te keepen! Een bal ging erin, eentje werd naast geschoten en Joshua wist maar liefst 6 (!!) strafschoppen tegen te houden.

Conclusie: een uitstekende uitslag door uitstekend voetbal. Het overspelen gaat met de week beter, er waren vandaag echt prachtige combinaties te zien. En ondanks de vele gemiste kansen hebben we tien doelpunten gezien.

Volgende week spelen de Talentjes opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal bij AD '69 JO9-2. Aanvang op Sportpark Zuid in Aalten is 09:30 uur. Als de Talentjes dan vanaf minuut 1 scherp zijn en het vizier in de afwerking wat scherper staat, zal winst absoluut weer mogelijk zijn!

Deel dit bericht