09-05
08-05-2016: FC Winterswijk 8 (zon) - DEO 2
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

Eenvoudige afsluiter tegen DEO: 3-0

Ondanks vele afwezigen, waaronder de eerste drie aanvoerders, heeft FC Winterswijk 8 het seizoen uitstekend afgesloten. Op een warm Jaspers werd een zeer eenvoudige 3-0 overwinning behaald. De score had nog veel hoger kunnen uitvallen, er moet toch altijd wat te zeiken zijn.

Met het zeiken zat het deze zondag overigens wel goed. Eerst gaf DEO bijna 90 minuten lang het voorbeeld. Dit voorbeeld kwam later op de middag uitstekend van pas bij een groot aantal spelers.

Tijdens de westrijd was er bij FC Winterswijk 8 geen sprake van gedonder. De opbouw was verzorgd, kansen werden gecreëerd (en gemist) en achterin werd niets weggegeven. DEO was geen schim van de ploeg die in het eerste competitieduel van dit jaar nog met 2-1 won van FC Winterswijk 8.

Voor rust wist de thuisploeg het klasseverschil ook op het niet aanwezige scorebord te zetten. Een aanval over veel schijven belandde uiteindelijk bij Joey in de voeten en deze niet te missen kans werd keurig ingetikt: 1-0.

Na de rust creëerde de zwarthemden in het zonnetje nog weer meer kansen. Uiteindelijk was het Robert B die het Borculose verzet definitief brak. Hij speelde zichzelf vrij en schoot fraai binnen vanaf 20 meter. Vrij snel daarna scoorde ook Marc T mooi, toen een onbedoelde assist (mislukt schot) van Robert M op zijn voeten belandde. De doelman was opnieuw kansloos.

Daarna ging onbedoeld de rem erop bij FC Winterswijk 8 en kreeg zelfs DEO nog twee kansen. De eerste ging op de paal via gelegenheidsaanvoerder Bart, de andere kans verdween op de lat boven dezelfde Bart. Aan de hand van een uitblinkende voorstopper Jip gaf de verdediging verder helemaal niks weg. Mede ook door de meespelende Jorrit; bedankt! FC Winterswijk 8 schiet in de stand overigens niets op met deze winstpartij. Het was en blijft vierde in de eindstand.

Het seizoen zit er nu op, maar wordt vanaf donderdagavond nog wel goed afgesloten. Eerst met een laatste officieuze training vanaf 19.30u. Daarna gaat een 12-tal drankbakken naar Limburg voor een, zoals het er naar uitziet, regenachtig weekendje weg. De eerste buien schijnen vandaag vanuit het westen in Amsterdam ons land al bereikt te hebben.

Deel dit bericht