09-09
08-09-2018: DZSV 5 - FC Winterswijk 4 (beker)
Afbeelding: Zaterdag 4

Mijn afgelopen vrijdag uitgesproken angst voor de wedstrijd van gisteren bleek overbodig te zijn. De Jonge Helden klaarden de klus vakkundig. Er waren er wel een aantal bij die meer dood dan levend op het veld stonden. Na het feest vrijdagavond (en nacht). Maar DZSV 5 was van een dermate laag niveau, die konden geen potten breken. Zelfs na een hele week zuipen zou hier nog van worden gewonnen.

Binnen vijf minuten was het al raak. Daniël van Rienen stond op de juiste plaats en schoot de 0-1 binnen. Drie minuten later gevolgd door Tibor van de Linde: 0-2. Hét startsein voor de reserves op de bank om het ‘Daar moet op gedronken worden, Hi Ha Ho!’ in te zetten. Alsof er nog niet genoeg alcohol in het bloed zat. Onder hen ook Jelle Groen. Nota bene de aanvoerder. Ook hij had zich weer eens verslapen. Kwam pas tijdens de warming-up aanwandelen. Eind vorig seizoen overkwam hem dit ook al. Die moet vrezen voor zijn rol als leider binnen de lijnen denk ik. Coach De Smidt keek not amused. Met de 0-2 was het ook direct gedaan met de wedstrijd. Een kwartiertje later stond het al 0-6. Door 2x Jelmer van der Stoep en 2x Sebastiaan de Vries. Die laatste poeierde tussendoor ook nog een keer op de lat.

Na gezellig gekeuvel tijdens de rust, onder het genot van een bekertje thee, gingen de Jonge Helden op jacht naar een monsterscore. Er was hen een kratje bier in het vooruitzicht gesteld als er 15x zou worden gescoord. Nou, dat was het proberen waard nietwaar. Voor gratis drank doen ze alles. Aanvoerder Jelmer Timpert benutte, nadat hij zelf was gevloerd, de toegekende pingel: 0-7. En Tibor van de Linde zorgde voor zijn tweede van de middag: 0-8. Even later scoorde ook Rutger Weekhout: 0-9. Altijd mooi, scoren bij je debuut. Dat blijft je je leven lang bij. Rutger is de nieuwste Jonge Held. Hij komt van de zondagtak van FC Winterswijk. Een welkome aanwinst.

Halverwege de tweede helft kreeg keeper Iron-Jan Nieuwenhuis zowaar ook wat te doen. Hij was volgens mij de enige die de avond ervoor niet gezopen had. Wat duren 90 minuten dan lang. Na goed voorbereidend werk op links van Daniël van Rienen en Wessel Lammers was het voor Jelmer van der Stoep een koud kunstje om zijn derde van de middag en nummertje 10 binnen te tikken. Een hattrick! Klasse Jelmer! Tot slot pikte ook de hard werkende Wessel Lammers zijn doelpuntje mee. Uit de draai schoot hij de bal knap in het hoekje: 0-11.

Twee spelers van de thuisploeg hadden het inmiddels helemaal gehad. Bij hen sloegen de stoppen door. Ze konden de vernedering niet aan. Schoppen, duwen, slaan… Dreigen zelfs. De scheidsrechter handelde correct door beiden met geel tien minuten te laten afkoelen. Aan Winterswijkse zijde hield men het hoofd wel koel. Alleen Yaniek van der Stoep moest in toom worden gehouden. Hij wilde het veld instormen, nadat broertje Jelmer bruut onderuit was geschoffeld. Met wat ducttape werd Yanus aan de houten planken van de dug-out vastgeplakt.

Bijna tien minuten voor tijd klonk al het eindsignaal. En dat er uiteindelijk 0-10 op het wedstrijdformulier stond… Ach, boeien. Ook wedstrijd nummer twee was gewonnen. Volgende week thuis HSC ’21 5 verslaan en ze zijn een ronde verder. En het kratje bier? Dat kwam er hoor. Weliswaar niet meer gratis, maar het stond er! Tuurlijk!

OPeee

Deel dit bericht