10-10
08-10-2016: FC Winterswijk 4 (zat) - Grolse Boys 2
Afbeelding: Zaterdag 4

Het verhaal van de kogel en de tovenaar

De jonge helden van FCW 4 hebben gisteren een mooie en verdiende overwinning geboekt. Op Sportpark Jaspers werd Grolse Boys 2 verslagen. De gasten wilden de wedstrijd eerst nog uitstellen. Ze hadden namelijk maar acht man. Maar daar ging de KNVB niet in mee. Er moest gevoetbald worden. Dus werd er een blik opengetrokken met oud 35+ spelers. En zo hadden ze toch nog best een aardig elftal.

Toch waren the All Blacks sterker. Ze waren gretig en joegen de tegenstander vanaf het beginsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Marco Wiggers direct op. Er werd lekker gecombineerd en de looplijnen waren goed. Helaas liet de afwerking de eerste helft te wensen over. Zo mikte Steven Thangathurai over en knalde Bart de Jong net naast. De grootste kans was voor Wessel Lammers. Alleen voor de keeper had hij alle tijd en ruimte. Maar van een meter of acht kreeg de anders zo trefzekere spits hem er niet in. Vader Henk dook van schaamte achter een reclamebord weg. Ik ben er even niet, zal hij gedacht hebben. Grolse Boys had nagenoeg niets in te brengen. Behoudens een schot in het zijnet en een kopballetje over.

Na de thee eenzelfde beeld. Met dien verstande dat nu het net wel werd gevonden. Binnen een kwartier stond het 3-0. De 1-0 kwam van het hoofd van Jelle Krooshof. Uit een hoekschop torende hij boven iedereen uit en knikte knap binnen. De 2-0 was van Wessel Lammers. Met zijn chocoladebeen werkte hij de bal via de keeper over de lijn. En de 3-0 kwam op naam van Steven Thangathurai. Hij was weer eens op het middenveld geposteerd en liet zien dat die keuze terecht was. Steven bezit volgens mij twee paar longen. Overal was hij wel te vinden. En scoren kan hij dus ook. En hoe! Van zo'n 25 meter poeierde hij de bal laag onderin de hoek. Later op de dag verbeterde hij die prestatie op een ongelofelijke manier. Als invaller bij de wedstrijd van het 5e vuurde hij vanaf de middellijn een kanonskogel af. Op het gras zijn de kruitsporen nu nog zichtbaar. De keeper heeft alleen maar iets horen fluiten en kon vervolgens de bal uit zijn doel halen. Een luid applaus was Stevens deel. Wat een goal! Steven kraaide van vreugde. Alsof hij zijn eerste Dinky Toy kreeg. Prachtig!

In de tas, zou je zeggen. Drie punten. Maar het bleek nog geen uitgemaakte zaak. De gasten lieten zich niet verder afslachten en zochten ook brutaal de aanval. Hun spelmaker, genaamd Chalid, had volgens mij in de rust even gauw het naslagwerk van Hans Kazan ingezien. De ene na de andere truc toverde hij tevoorschijn. Onnavolgbaar soms. Wat een geweldige voetballer! Gelukkig voerde hij zijn circusacts vaak net even te lang door, waarna ze strandden in schoonheid. Halverwege de tweede helft had hij wel succes. Hij goochelde er weer eens op los en kon binnen de zestien alleen met een overtreding worden gestopt. Timo Kolsté was de boosdoener. De pingel werd door 'Chalid Kazan' zelf netjes binnengeschoten: 3-1. Tien minuten later kopte hij ook nog de 3-2 binnen. Verdorie! Het zal toch niet?

Op het laatst was het inderdaad billenknijpen. Grolse Boys probeerde het wel, maar echt in problemen kwam de van het 5e geleende en prima keepende Marco Klomps niet meer. Daarvoor stond de verdediging te goed. Al met al een mooie overwinning.

OPeee

Deel dit bericht