10-11
08-11-2014: FC Winterswijk D1 - Schalkhaar D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen Longa '30 stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Schalkhaar op het programma, en in tegenstelling tot vorige week speelden we nu wel een hele goede wedstrijd.

Het is de 3e minuut als Kay de ruimte ingestuurd wordt. Kay laat zich te ver naar buiten dringen, waardoor we niet meer dan een hoekschop overhouden aan deze actie. Fabian meldt zich om de bal voor het doel te slingeren. Door goed positie te kiezen staat Esteban helemaal vrij bij de tweede paal om de bal fantastisch achter de keeper koppen: 1-0. Nog geen 2 minuten later soleert een speler van Schalkhaar langs 5 spelers! van ons om de bal (die nog van richting veranderd wordt) via de lat en Boris in het doel te laten ploffen, waardoor we weer terug bij af zijn en het 1-1 is. Jammer, want deze tegentreffer was niet nodig. Maar geschrokken zijn we niet. Nog geen minuut later staat Stijn aan het einde van een aanval over vele schijven, helaas mist zijn schot de juiste richting. Ook Schalkhaar is gevaarlijk, uit een corner, maar de kopbal kan onschadelijk gemaakt worden door Boris. Het is de 13e minuut als Kay goed doorzet en een inworp verdient. Vanuit deze inworp komt Jurriën in balbezit die zich knap vrij speelt, goed doorzet en de paal treft. De rebound komt voor de voeten van Angelo, die in eerste instantie de bal niet goed onder controle krijgt maar de bal uiteindelijk toch langs de keeper in het doel krijgt: 2-1. Net als na de 1-0 is het nu ook weer direct in de tegenaanval dat Schalkhaar een grote kans krijgt, maar tot ieders opluchting gaat de bal over het doel. Tot aan de rust gebeurt er eigenlijk niet meer al te veel, tot de laatste minuut als we een vrije trap tegen krijgen. Vanuit deze vrije trap wordt een speler van Schalkhaar vrij voor Boris gezet: 2-2. Heel erg jammer, net voor rust.

Na rust waren er wat omzettingen in het team van Schalkhaar waar wij wat moeite mee hadden. Zo hadden ze een nieuwe rechtsbuiten in het veld gebracht die naar ik schat (zonder te overdrijven) 1,80 mtr groot was en de 100 meter in 10 seconden liep. Wat was deze jongen snel! In de 34ste minuut werd deze speler op rechts gevonden, en hij was niet meer tegen te houden: 2-3. Twee minuten later was het weer dezelfde speler die doorbrak, maar nu was het Boris die kon redden. Het eerste kwartier na rust worden we helemaal zoek gespeeld. Een goede hoekschop-variant levert een prachtige kopbal op, wat de 2-4 betekent. Maar wie denkt dat onze jongens hun koppies laten hangen en zich af laten slachten heeft het mis. Tien minuten voor tijd is het Angelo die op rechts door Sebastiaan weggestuurd wordt. Ondanks dat Angelo een kop kleiner is dan de laatste man is hij hem toch te slim af door goed naar binnen te snijden en de achterlijn op te zoeken. De teruggelegde bal wordt door Jurriën prima in het doel gewerkt: 3-4. Vlak daarna krijgen we een vrije bal te nemen, die helaas over gaat. En ook even later hebben we nog een mogelijkheid uit een vrije bal, maar opnieuw weet Fabian het net niet te vinden, waardoor we uiteindelijk strijdend ten onder gaan in een fantastische wedstrijd tegen een hele goede tegenstander. Na de wedstrijd waren Kees, Rob en ikzelf van mening dat dit onze beste wedstrijd van het seizoen was, zeker de eerste helft hebben we goed gespeeld met heel veel dreiging naar voren. Als we over twee weken tegen Excelsior '31 zo spelen nemen we de drie punten mee naar Winterswijk, dat weet ik zeker.

Deel dit bericht