23-11
08-11-2014: HHC VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2014-2015

Zaterdag-vrouwen gaan onderuit tegen HHC en zakken een plaats op de ranglijst. In Hardenberg was de tegenstander met 3-0 te sterk voor de Winterswijkers.

Op zaterdag 8 november 2014 reisde de selectie van trainer Bert Klein Geltink af naar Hardenberg. Door de vele blessures en een tweetal familiedagen gingen ook Anchell van Workum, Sandra Wiggers en Yvet te Selle (speelsters van de zondag-vrouwen) mee als extra versterking. Miranda Hengeveld nam de taak van leider deze zaterdag op zich zodat Bert als vlagger zou kunnen fungeren. Miranda, Anchell, Sandra en Yvet, allereerst: ontzettend bedankt!

Al in het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat de laatste vrouw van HHC een gevaarlijk goede pass in de benen had. Vanuit de laatste linie bediende ze haar medespeelsters en al na 5 minuten spelen ontstond hieruit een tegendoelpunt. De spits van HHC liep goed door op een pass van de laatste vrouw en liet vervolgens haar tegenspeelsters en keepster Daisy Vreman kansloos.
De zaterdagvrouwen leken wakker geschud, maar wisten maar niet hun eigen spel te gaan spelen. De speelsters van HHC wisselden veel van positie en FC Winterswijk liep constant achter de bal aan. Bij balbezit werd er slordig gespeeld en werd er met name door de speelsters zonder bal te weinig bewogen om echt tot positiespel te komen.
In alle linies ontbrak het niet aan inzet, maar wel aan nauwkeurigheid en aan een idee. De Winterswijkers hadden geen antwoord op het spel van HHC en konden bij balbezit nauwelijks tot een uitgespeelde kans komen. Een aantal kleine kansjes werd gecreëerd door cornerballen en door een handjevol dieptepasses of één-tweetjes door het hart van de verdediging. Hoewel FC Winterswijk erg onder druk stond lukte het de speelsters van HHC ook niet meer echt om tot uitgespeelde kansen te komen. Met een 1-0 achterstand gingen de zaterdag vrouwen uiteindelijk de rust in.

Na rust stond er een heel ander FC Winterswijk. De eerste 20 minuten van de tweede helft liet Winterswijk zien echt wel te kunnen voetballen. Anchell van Workum werd ingebracht als spits en Wietske van Dijk schoof door naar de rechtsbuitenpositie, waardoor het spel van de Winterswijkers meer diepte kreeg. Linkshalf Sandra Wiggers zocht vaak de combinatie en zorgde aan haar kant voor veel dreiging. Ook linksback Maartje Grevers gaf haar acte de présence door een aantal keer goed op te komen. Rond de 55e minuut werd, zoals Christel Sloetjes het later noemde, “een aanval uit het boekje” opgezet. Rechtshalf Jolanda Smit stuurde Maaike Gerritsen de diepte in. Laatstgenoemde passeerde de laatste vrouw en legde vanaf de achterlijn terug op Maartje Grevers die helemaal vrij het 16 meter gebied in kon lopen. Haar schot ging maar rakelings langs de kruising.
De zaterdag-vrouwen kregen zichtbaar meer hoop en wisten nog wat goed uitgespeelde aanvallen op de mat te leggen. Anchell van Workum speelde sterk als aanspeelpunt en Wilma Wiggers, Wietske van Dijk en ook Jolanda Smit profiteerden hier een aantal keer van door goed op te komen.
Kansen ontstonden er in de vorm van een schitterend voorgegeven cornerbal die maar net overgekopt werd door Jolanda Smit, een solo-actie van Wietske van Dijk richting de goal die door de keepster gekeerd werd en een afstandsschot dat wederom in de handen van de keepster belandde.

Wat er vervolgens gebeurde valt wellicht al een beetje te voorspellen, want als je zelf de kansen mist gebeurt er in bijna alle wedstrijden hetzelfde: dan valt de goal aan de andere kant. Zo ook deze zaterdag. HHC wist met een strakke voorzet vanaf links de Winterswijkse verdediging te verrassen en 15 minuten later opnieuw te scoren vanuit een cornerbal.
Al met al een wedstrijd die in de eerste helft zeer slordig te noemen was, beter werd in de tweede helft, maar met wat pech in de afronding niet leidde tot het gewenste resultaat.

Na deze wedstrijd zijn de zaterdagvrouwen een plekje gedaald in de ranglijst (nummer 9) en zijn in de wedstrijden tot aan de winterstop de 3 punten extra belangrijk geworden. Tegen de nummers 6, 7 en 8 zal er de komende weken dan ook volop gestreden worden. Dit meemaken? Zaterdag 29 november spelen wij om 15:15 uur na lange tijd weer een thuiswedstrijd.

Deel dit bericht