10-11
08-11-2014: SDC '12 B1 - FC Winterswijk B1
Afbeelding: B1 seizoen 2014-2015

Zaterdag 8 november moest FC Winterswijk B1 spelen tegen de koploper, namelijk SDC '12 B1. Het was dus een zeer belangrijke wedstrijd. Vlak voordat de wedstrijd begon bleek dat Luuk toch niet kon spelen vanwege een blessure. Hierdoor werd Nino in de basis gezet als rechtshalf. We begonnen sterk in de eerste minuten en al in de vijfde minuut werd Mika door een duw ten val gebracht en kreeg de speler van SDC '12 een gele kaart en wij een penalty. Bas wist daar wel raad mee en schoot hem in de rechterhoek. Hierna begonnen we langzaam maar zeker af te zwakken en er ontstonden goede kansen voor de tegenpartij. Zo was er een bal tegen de paal en ook een bal die via de onderkant van de lat er net niet in ging. We behielden de 0-1 dus wel, maar het was wel kantje boord. Vlak voor rust kreeg SDC '12 nog een vrije trap die wel erg goed voor hun lag. De aanvoerder schoot hem gelukkig naast, maar de scheids bepaalde dat er te vroeg ingelopen was en de vrije trap opnieuw moest worden genomen. De spanning steeg, maar de vrije trap ging gelukkig op de paal. We gingen dus de rust in met een 0-1 voorsprong.

SDC '12 had blijkbaar zat wissels en wisselde bij rust meteen vier spelers. Wij hadden er maar twee, waarvan er eentje werd ingezet: Mertcan kwam erin voor Nino.

Na een paar minuten te hebben gespeeld kreeg SDC '12 een vrije trap rond de punt van de zestien. De ene speler schoot hem voor de goal en een andere speler kopte hem erin, waardoor het gelijk werd. Daarna waren we een beetje onthutst. We kregen een corner tegen die door een vrije man van SDC '12 werd ingekopt. Daarna raakte Mertcan helaas geblesseerd, waardoor Severin erin kwam. Hierna kwam SDC '12 weer met een aanval, de speler van SDC '12 wilde hem er inschieten en wist de bal via de voet van Jork met geluk over Walter heen te krijgen. Daardoor werd het 3-1. Dit was tevens ook de eindstand.

Deel dit bericht