09-11
08-11-2015: FC Winterswijk 8 (zon) - Longa '30 5
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

FCW8 vergeet topper te winnen

FC Winterswijk heeft de topper tegen favoriet Longa '30 5 verloren. Na een snelle goal van JP wisten de gasten uit Oost Gelre al voor de rust terug te komen. Deze 1-2 voorsprong werd met veel geluk over de eindstreep getild.

Het begin was uitstekend voor de thuisclub. In de door Dennis, Hakkie en Pa Jansen beschikbaar gestelde shirts werd een felle warming up afgewerkt. Het enigszins verzwakte Longa '30 werd vervolgens vanaf minuut één vastgezet. De snelle 1-0 van JP was daar de beloning voor.
Longa '30 bemoeide zich daarna wat meer met de wedstrijd en kwam door een mooie aanval op 1-1. Binnen een paar minuten lag ook de tweede in het netje achter Muppet. FCW8 was duidelijk aangeslagen en mocht blij zijn dat de rust met 1-2 werd bereikt.

In de tweede helft tapte FCW8 uit een ander vaatje. Het drong aan, was feller en gaf het publiek waar voor hun geld. Het doelpunt leek een kwestie van tijd, maar goede kansen werden om zeep geholpen. Longa '30 creëerde helemaal niks na rust. Uiteindelijk werd de gelijkmaker binnen geschoten, maar een van de wissels van Longa '30 had zich in het hoofd gehaald om zich als grensrechter tot Man of the match te laten kronen. Dat lukte hem door het afvlaggen van de zuivere gelijkmaker.

Uiteindelijk moet FCW8 het zichzelf verwijten dat deze wedstrijd verloren ging. Kansen afmaken en de drie punten waren gegarandeerd in Winterswijk gebleven. De ambities om bovenin mee te draaien blijven staan, maar dat wordt de komende tijd wat lastiger door deze nederlaag.

Volgende week weer thuis, FC Eibergen komt dan op bezoek. We wensen de pa van Roy, trouwe supporter bij het team, sterkte en hopen op een spoedig herstel.

Uiteraard bedanken we drie andere trouwe supporters voor de prachtige nieuwe inloopshirts. Dennis, Hakkie en Pa Jansen: we gaan snel de eerste punten pakken met deze shirts!

Deel dit bericht