14-04
09-04-2016: FC Winterswijk VR1 (zat) - Blauw Wit '66 VR1
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

FC Winterswijk zaterdag vrouwen bindt, na eerdere winst op koploper SVZW, ook Blauw Wit ’66 aan de zegekar. In de thuiswedstrijd werd het maar liefst 7-0 dankzij doelpunten van Fleur Grevers (4x), Ilse Wiggers (2x) en Sanne Aalbers (1x).

Door afmeldingen, ziekte en het nu definitieve uitvallen van Sandra Wiggers begonnen de zaterdag vrouwen op zaterdag 9 april met 10 eigen speelsters en B speelster Laureen Aalbers aan de wedstrijd tegen Blauw Wit ’66. In de uitwedstrijd werd er op een zeer slecht veld met 3-4 verloren. In de eerste helft leek de wedstrijd op eenzelfde scenario af te stevenen als in de uitwedstrijd waarin FC Winterswijk ook een aantal keer volledig vrij voor doel kwam, maar niet tot scoren kwam. Maxime Klein Langenhorst, Jolanda Smit en Maaike Gerritsen kregen alle 3 opgelegde kansen maar wisten het net niet te vinden.

Verschil met de uitwedstrijd was dat FC Winterswijk dit keer verdedigend erg goed stond en Blauw Wit ’66 nauwelijks verder liet komen dan het middenveld. Maartje Grevers, die haar favoriete linksback positie nu moest verruilen voor de rol van vrije verdediger, stond een goede wedstrijd te voetballen en gaf prima rugdekking wanneer nodig. Ook Jolanda Smit had een belangrijke rol in verdedigend opzicht. De mid-mid van Blauw Wit ’66 kwam er nauwelijks aan te pas doordat Jolanda haar constant op de hielen zat.

Met nog een kwartier te spelen tot de rust kwam B speelster Ilse Wiggers binnen de lijnen. Zonder eerder met de zaterdag vrouwen te hebben meegespeeld liet zij direct zien van grote waarde te kunnen zijn voor het elftal. Met veel rust en oog voor haar medespeelsters zorgde ze voor nog meer dreiging voorin. Met nog 1 minuut te spelen was het dan ook Ilse die, op aangeven van Fleur Grevers, de bal hard binnen wist te schieten en zo de zaterdag vrouwen op een zeer verdiende 1-0 voorsprong bracht.

Na rust trok FC Winterswijk de wedstrijd volledig naar zich toe door de voorsprong in hoog tempo uit te breiden. Fleur Grevers liet zien wat ze allemaal in huis heeft en wist in slechts 10 minuten tijd een loepzuivere hattrick te maken door 3 keer schitterend te scoren. Kort na deze hattrick bediende ze ook nog Ilse Wiggers met een prima steekpass waarna Ilse wederom erg kalm bleef en de score uitbreidde naar een veilige 5-0 voorsprong.

FC Winterswijk bleef goed voetballen, stond achterin scherp en met name Emma Kraan wist haar tegenstander dusdanig uit haar spel te brengen dat Blauw Wit ’66 nauwelijks nog kansen creëerde. Dit resulteerde in een mooie 2e helft waarin individuele acties afgewisseld werden met mooie combinaties.

In de 75e minuut wist Fleur Grevers, op aangeven van Maaike Gerritsen, nog een doelpunt te maken en haar ploeg op een 6-0 voorsprong te brengen. Hoewel scoren voor haar bijna vanzelfsprekend is was ze met dit doelpunt wel erg blij omdat ze hiermee een weddenschap met Jolanda Smit won en hiermee een leuk uitje in het vooruitzicht heeft, alvast veel plezier dames!

Ook Sanne Aalbers pikte vlak voor tijd nog een doelpunt mee nadat ze goed vrij werd gezet voor de keepster door Jolanda Smit. Met deze klinkende 7-0 overwinning kunnen de zaterdag vrouwen terugkijken op een goede wedstrijd waarin ze lieten zien als collectief erg sterk te kunnen voetballen.

Uiteraard kon dit niet zonder de steun van Emma Kraan, Ilse Wiggers, Laureen Aalbers en Lonneke te Selle: ontzettend bedankt voor het meedoen!

Deel dit bericht