12-04
09-04-2016: Haarlo SP 2 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2015-2016

Hè hè... Eindelijk! De jonge helden hebben eindelijk eens de volle winst gepakt op een natuurgrasveld. Met die ondergrond bleken de verwende knaapjes nog wel wat moeite te hebben. Zie EGVV 2 uit en HSC '21 4 uit. Teun "de benen" Koldeweij begon ook nu weer met dat het niet vlak was en dat ze er eerst maar eens met een wals overheen moesten. Niet zeiken Teun. Voetballen! Uiteindelijk kwam het dus allemaal goed. Zijn we gelukkig ook van dat gezeur af.

Het was een ongelijke strijd. De jonge helden waren veel sterker dan hun opponent. In de eerste helft viel dat nog niet zo op. De thuisploeg kon nog enigszins tegenstand bieden. En hield de deur nog redelijk gesloten. Alleen Ruben Obbink wist een gaatje te vinden. Hij werd diep gestuurd door de altijd hardwerkende Wiljan Schreurs, lokte de keeper naar de korte hoek en rondde vervolgens in de lange af: 0-1. Voor de rest waren alle pogingen niet nauwkeurig genoeg. Het dichtst bij een treffer was nog aanvoerder Jelle Krooshof. Helaas ging zijn kopbal net over de lat.

De tweede helft werd een walk-over. Het was over en sluiten voor de mannen in het wit. De jonge helden waren heer en meester. De verdediging stond goed, het middenveld maakte geen fouten en de aanval maakte het karwei vervolgens af. In het begin was het keepertje nog wel “het mannetje”. Zo ranselde hij een hard schot van Daan de Smidt uit de kruising, had hij geen moeite met een hele grote kans voor Berend Lammers - die had er toch echt in gemogen Berend - en reageerde hij verbasingwekkend knap op een kopbal van Roy Oonk. Ook had hij het nodige geluk. Wessel Lammers poeierde tussendoor nog op de lat. Met z'n chocoladebeen! Maar halverwege moest ook het dappere keepertje zich gewonnen geven. Na uitstekend doorzetten van Steven Thangathurai - hij was na een slepende knieblessure eindelijk weer van de partij - knalde spits Wessel Lammers de bal binnen: 0-2. Kort daarna ging het snel. Binnen nog geen tien minuten vielen er vier doelpunten. "Halfgod" Daniël van Rienen tekende voor 0-3. Met z'n gouden linker (foto). Gevolgd door het mooiste doelpunt van de middag. Van 30 meter kogelde Berend Lammers het leder binnenkantje paal binnen: 0-4. Prachtig! Hiermee maakte hij zijn misser van even daarvoor goed. Het verbouwereerde keepertje stond er bij en keek er naar. Ook de 0-5 was voor Berend. En met een perfecte vrije trap bediende hij tot slot ook nog Roy Oonk, die met een mooie kopbal de eindstand op het wedstrijdformulier bracht: 0-6.

Knap gedaan jongens. Zes keer raak en niks weggegeven. Keeper Tim Overbeek hoefde naderhand niet eens te douchen denk ik. Noemenswaardig was ook nog de terugkeer van Bart (Bat voor intimi) de Jong. Weliswaar “stuurde” hij niet elke bal de goede richting op. Maar wat wil je, na zo’n lange afwezigheid. Eerst moet de motor op gang komen natuurlijk. ;-) Geeft niks. De inzet was 100%. Helemaal TOP Bat! Het uit Winterswijk meegereisde publiek zal genoten hebben. Ze kregen echt waar voor hun geld. Volgende week zaterdag om 13.00 uur weer thuis, op Sportpark Jaspers. Eens kijken of tegen EGVV 2 revanche kan worden genomen op de smadelijke 6-1 nederlaag uit de heenwedstrijd.

OPeee

Deel dit bericht