12-05
09-05-2015: De Zweef B1 - FC Winterswijk B1
Afbeelding: B1 seizoen 2014-2015

Op zaterdag 9 mei jl. vertrok een vrijwel complete selectie, zonder Mika (vakantie) en met Rick Hogeboom en Max Lobeek van de C1, naar Nijverdal om in de eerste ronde van de nacompetitie te spelen tegen De Zweef B1. De Zweef was winnaar van de 3e periode in de 1e klasse regio 22.

Na het vertrek om 12.15 uur arriveerden we om 13.15 uur in Nijverdal. Tijdens de wedstrijdbespreking gaf Rick tekst en uitleg over ons strijdplan tegen deze voor ons onbekende tegenstander. De warming-up ging vergezeld van vuurwerk, strijdliederen en een demonstratie buikschuiven, dit alles i.v.m. het kampioenschap van De Zweef C2. De warming up verliep goed en onze jongens straalden uit er echt voor te willen gaan. De navolgende basis had het technisch kader uitvoerig besproken en neergezet: doel Jim, achter Rob - Jork - Luuk - Severin, middenveld Igor - Twan - Tycho, voorhoede Nino - Gino - Bas.

De start van de wedstrijd was over en weer wat onrustig / aftastend waarbij wij aanvankelijk teveel met de bal liepen. Na een dik kwartier besloot trainer/coach Rick om Bas op “10” te laten spelen en Tycho als linkerspits. Wij kregen hierdoor wat meer grip op de wedstrijd. Na 29 minuten zette Gino scherp voor en was de afronding via Bas perfect: 0-1. We bleven nadien goed in de wedstrijd en werden via Tycho  tweemaal gevaarlijk met afstandsschoten. Helaas redde de keeper van De Zweef een keer en de andere bal kwam op de buitenkant van de paal terecht. De rust brak aan met een terechte 0-1 voor FC Winterswijk B1.

In de rust werd 1 wissel toegepast, Rick kwam erin voor Nino. Trainer/coach Rick bleef hameren op het scherp blijven, concentratie vasthouden en vooral blijven voetballen.

Na de rust was het voor ons even zoeken naar de juiste formatie omdat De Zweef had gekozen voor een systeem met 2 spitsen en een flinke portie opportunisme, voortdurend werd met ondersteuning van de wind gekozen voor de lange bal. Gaandeweg de 2e helft kregen we weer grip op de wedstrijd wat resulteerde in opnieuw een schot van Tycho en een tweetal corners. In de 74e minuut kregen we een vrije bal tegen aan de zijkant van de zestien meter. De bal kwam goed voor en werd achter Jim in het doel gewerkt (1-1). Na deze gelijkmaker werd Pieter nog ingebracht voor de moegestreden Tycho. Via Pieter kregen we nog een kleine kans, echter zijn schot werd geblokt. Eindstand 1-1.

Conclusie(s):
-een uitslag met perspectief voor de thuiswedstrijd;
-we zijn er echter nog lang niet, we moeten met z’n allen komende zaterdag flink aan de bak en dan de volgende stap zetten;
-compliment voor de jonge scheidsrechter die de wedstrijd perfect floot.

Als begeleiding willen we de chauffeurs / ouders, dhr. en mw. Heegt en Sjoerd bedanken voor hun aanwezigheid en support.

Deel dit bericht